علياكبر اشعري، رييس پروژه باغ كتاب، در یازدهمین مجمع عمومی انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، با ارائه گزارشي از روند شكلگيري باغ كتاب گفت: برای نخستین بار شبکه فروش کتاب در کشور ایجاد میشود و هر شهروند میتواند با جستوجو در پورتال باغ كتاب، کتاب موردنظر خود را در نزدیکترین مرکز فروش کتاب به محل سکونت خود پیدا کند./
در ابتدای این مراسم، اشعری با ارایه گزارشی از روند شکلگیری باغ کتاب گفت: یکی از دغدغههای همیشگی اهالی فرهنگ و کتاب این بود که در طول سال مکانی به ناشران ایرانی و خارجی اختصاص یابد تا بتوانند کتابهای خود را در معرض دید علاقهمندان قرار دهند.
وی ادامه داد: در دوره مدیریت قبلی شهرداری، ایده باغ کتاب به تصویب رسید و ادامه پیدا کرد و پیشبینی میکنیم که تا پایان سال جاری این پروژه به پایان برسد.
رییس سابق کتابخانه ملی ایران با اشاره به این که باغ کتاب دارای 4 بخش اصلی است، افزود: یکی از این بخشها به فروش و نمایش کتابها از گذشته تاکنون اختصاص دارد و در این بخش امکان دسترسی و پرینت از کتابهای قدیمی برای مراجعهکنندگان فراهم میشود.
وی از بخش کودکان و نوجوانان به عنوان یکی دیگر از بخشهای این پروژه نام برد و ادامه داد: این بخش دارای محوطه وسیعی است و یک طبقه و نیم باغ کتاب به این بخش اختصاص یافته است. والدین میتوانند فرزندان خود را برای استفاده از این بخش با خود به باغ کتاب بیاورند.
وی همچنين گفت: هر دو ساعت یک مجموعه برنامه برای این گروه سنی در باغ کتاب در نظر گرفته شده است.
اشعری با بیان اینکه بخشی از باغ کتاب نیز به نمایشگاههای تخصصی کتاب اختصاص مییابد، گفت: در این بخش نیز نمایشگاههایی مانند نمایشگاه کتابهای دانشگاهی نمايشگاه کتابهای کودکان و نوجوان برگزار میشود.
رييس پروژه باغ كتاب درباره بخش چهارم این پروژه نیز توضیح داد: این بخش نیز متعلق به همه ابزارهایی است که کتابخوانی را آسانتر میکنند.
اشعری با اشاره به ساخت 6 سالن همایش برای باغ کتاب گفت: همچنین 4 سالن جانبی و یک سالن روباز نیز برای این مجموعه در نظر گرفته شده است.
مدیر پروژه باغ کتاب همچنین از اختصاص 16 بخش برای موضوعات کتابها خبر داد و افزود: ما برای کتابها 16 موضوع را در نظر گرفتیم و هر بخش متناسب با موضوع خود دارای رنگ، معماری و ... خاصی است.
وی با تاکید بر اینکه در باغ کتاب، فروشنده نداریم، گفت: در باغ کتاب تنها مشاورانی خواهیم داشت که به مراجعهکنندگان در انتخاب کتاب خوب کمک میکنند و افرادی برای کار در این مجموعه دعوت میشوند که مانند یک کتابدار مرجع عمل کنند و دانش و تخصص لازم را داشته باشند.
اشعری در ادامه از راهاندازی پورتال باغ کتاب خبرداد و تصریح کرد: هر آن چه به صورت ملموس در باغ کتاب دیده میشود در پورتال آن نیز وجود دارد و علاوه بر این، برای نخستین بار شبکه فروش کتاب در کشور ایجاد میشود و هر شهروند میتواند با مراجعه به این پورتال با جستوجوی نام کتاب موردنظر خود نزدیکترین مرکز فروش کتاب به محل سکونت خود را پیدا کند. همچنین همه فروشگاههای کتاب به این پورتال متصل میشوند.
به گفته رییس سابق کتابخانه ملی، باغ کتاب محلی برای فعالیتهايی خواهد بود که میتوانند با کتاب مرتبط باشند؛ این فعالیتها میتوانند شامل اجرای یک نمایش گرفته تا برگزاری دورههای آموزشی در حوزه نشر(اعم از تولید محتوا و تولید کتاب) باشد.
وی در بخش پایانی خود با انتقاد از جدی نگرفتن نقش اتحادیههای صنفی و انجمنها در کشور، گفت: متاسفانه فعالیتهای این دو گروه در کشور جدی گرفته نمیشوند، در حالیکه فعالیتهای آنها میتواند تاثیرگذار باشد.
اشعری افزود: متاسفانه سند نهضت کتابخوانی از شورای انقلاب فرهنگی بیرون آمده و حتما انجمن نقشی نداشته که اگر داشت اینگونه نمیشد. وقتی انجمنها در تولید اسناد نقشی ندارند نکته خوبی از این گونه شوراها بیرون نمیآید.
وی اظهار امیدواری کرد این انجمن بتواند دوباره فعال شود و بحثهای مرتبط با کتابداری را در کشور به صورت علمی مدیریت کند.
رییس سابق کتابخانه ملی از کتابداران دعوت کرد تا ساعت 9 صبح 28 اردیبهشت ماه از بخشهای مختلف باغ کتاب دیدن کنند.
در بخشهای دیگر این مراسم از کتاب «اخلاق حرفهای در کتابداری و اطلاعرسانی» رونمایی و گزارشی از عملکرد انجمن کتابداری و اطلاعرسانی در سراسر کشور ارایه شد.
گزارشهاي تکمیلی این مراسم متعاقبا بر خروجي ايبنا قرار میگيرد.
نظر شما