مدير مركز اطلاعات و مدارك اسلامي در نشست خبري كه روز گذشته 11 تيرماه در قم برپا شد از فراهمآوري، سازماندهي و ارايه آثار شهيد مطهري در قالب «ويكيمطهر» خبر داد.-
وي افزود: در اين دانشنامه 29 سخنراني گزينششده شهيد مطهري و تعداد قابلملاحظهاي از تصاوير آن شهيد بارگزاري شدهاند. مصاحبه با شخصيتهاي مختلف درباره شهيد مطهري نيز در اين دانشنامه بارگزاري شده يا در حال بارگزاري است.
وي عنوان ويكيمطهر را برگرفته از ويكيپديا دانست و اظهار كرد: در همه مراتب كار ويكيمطهر، كاربران ميتوانند نظر بدهند و درباره اطلاعات موجود پيشنهاد ارايه كنند. البته اين پيشنهادها در يك گروه علمي در مركز اطلاعات و مدارك اسلامي بررسي ميشوند.
مدير مركز اطلاعات و مدارك اسلامي يادآور شد: ويكيمطهر با نشاني اينترنتي www.islamicdoc.org قابل دسترسي است.
حجتالاسلام يعقوبنژاد گفت: ويكي، يك دانشنامه اينترنتي است كه با مشاركت افراد تهيه ميشود. در اين دانشنامه علاوه بر آنكه افراد اطلاعات به دست ميآورند، ميتوانند خودشان نيز بر اطلاعات بيفزايند.
وي با بيان اينكه ويكيمطهر از حدود سه ماه قبل فعال شده است، گفت: با وجود اينكه اين پايگاه يك پايگاه تخصصي است، حجم مراجعات روزانه آن از دو هزار مراجعه هم ميگذرد.
حجتالاسلام يعقوبنژاد با اشاره به قرارگيري 16هزار و 669 چكيده و 10هزار كليدواژه در ويكيمطهر افزود: از كليدواژهها ميتوان به چكيدههاي عنواني و از آن به نمايههاي آثار و متن دست يافت.
وي ويكيمطهر را حاصل كار گروه نمايهساز، فهرستنويسان، گروه اعلام و گروه فني دانست و افزود: 4هزار و 850 موضوع اصلي و 5 هزار و 790 موضوع ارجاعي در اين بستر قرار گرفتهاند.
مدير مركز اطلاعات و مدارك اسلامي يكي از ويژگيهاي ويكيمطهر را استفاده از اصطلاحنامهها دانست و ادامه داد: اين ويژگي يك نوآوري است و براي نخستين درباره يك ويكي به انجام ميرسد.
وي اضافه كرد: نحوه ارايه اطلاعات در اين ويكي چنان با ظرافت است كه حجم اطلاعات انبوه موجود نهتنها كاربر را خسته نميكند، بلكه به دليل نوع طراحي، تفحص و دقت بيشتر را موجب ميشود.
حجتالاسلام يعقوبنژاد با اشاره به اينكه در اين ويكي از «درختواره» اصطلاحنامهها استفاده شده است، يادآور شد: اين درختواره كاربر را در اطلاعات پراكنده موجود راهنمايي ميكند.
وي با اشاره به اينكه كاربران عمومي نيز ميتوانند از اين سامانه استفاده كنند، افزود: به دليل اينكه اطلاعات در نهايت توسط متخصصان ويرايش ميشود، خطري براي ورود اطلاعات غلط در آن توسط كاربران وجود ندارد.
مدير مركز اطلاعات و مدارك اسلامي با بيان اينكه اين مركز يكي از موسسات وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي به شمار ميرود، اظهار كرد: اين مركز از سال 84 فعاليت خود را آغاز كرده و هدف آن فراهمآوري، سازماندهي و ارايه اطلاعات اسلامي است.
وي يكي از معضلات منابع ديني را مديريت نكردن مدارك اسلامي دانست و گفت: در منابع ديني اطلاعات ارزشمندي داريم اما آنها را به درستي و با استفاده از ابزار مدرن فراهمآوري، سازماندهي و ارايه نكردهايم.
نظر شما