بایرامی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در پاسخ به این سوال که چه الزامی در انتشار کتاب مجموعه آثار هنرمندان هنرهای تجسمی و عکاسی وجود دارد، گفت: مجموعه عکسها را به طور معمول میتوان در نمایشگاه، اینترنت و کتاب منتشر کرد و در اختیار مخاطبان قرار داد، اما در ایران سرعت اینترنت بسیار پایین است و عکسها نیز حجم بالایی دارند، بنابراین این راه برای انتشار راه مناسبی نیست.
وی افزود: همچنین امکان اطلاعرسانی مفید برای انتشار عکسها به صورت اینترنتی نیز، وجود ندارد. بسیاری از مخاطبان برای بازدید از نمایشگاه عکس اهمیت بیشتری قایل هستند و حاضرند برای آن زمان بگذارند، چراکه عکسها در نمایشگاهها معمولا در اندازه بزرگ است و تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.
این هنرمند عکاس و منتقد هنری در ادامه با بیان این نکته که کشورهایی که کتاب منتشر میکنند، از احترام بیشتری برخوردارند، گفت: انتشار هرچه بیشتر کتاب نشان میدهد که یک جامعه از سواد و بینش عمومی مناسبی برخوردار است. باید بیان کنم که انتشار کتابهای آثار هنرمندان هنرهای تجسمی افتخار و امتیازی برای کشور ما، نسبت به دیگر کشورهای منطقه است.
بایرامی همچنین با بیان اینکه آثار هنرمندان هنرهای تجسمی یک سرمایه ملی است و باید حفظ و ثبت شود، گفت: انتشار کتابهای مجموعه عکس یا مجموعه طراحی و نقاشی، سواد بصری در جامعه به وجود میآورد و کمک شایانی به درک و فهم بصری مردم میکند.
بایرامی در ادامه در پاسخ به این سوال که وظیفه نهادهای فرهنگی دولتی در انتشار کتابهای مجموعه آثار هنرمندان چیست، گفت: امروزه نهادهای فرهنگی وابسته به دولت، عملکرد مناسبی برای حمایت از هنرمندان ندارند. متاسفانه عموم آثار و کتابهایی هم که با حمایتهای دولتی منتشر میشود از سطح بسیار پایینی برخوردارند.
وی افزود: به طور کل وظیفه این نهادها حمایت از تولید، پخش و حتی پیشخرید کتاب است. اگر این نهادها حمایت کنند، به هر حال فرهنگ عمومی جامعه بالاتر خواهد رفت. تولید کتاب هم در زمره «تولید کالای ملی» به حساب میآید و باید از آن حمایت شود. چرا برای تولید یک کالا در داخل کشور انواع و اقسام تسهیلات به آن تعلق میگیرد، اما به عنوان مثال برای تولید و انتشار کتاب مجموعه آثار یکی از هنرمندان سفالگر، هیچ تسهیلاتی در نظر گرفته نمیشود؟ باید برای انتشار کتاب به عنوان تولید یک کالای ملی وام و امکانات، تعلق بگیرد.
این هنرمند عکاس در ادامه در پاسخ به سوال «انتشار کتاب زندگینامه و خاطرات هنرمندان بزرگ و پیشکسوت چه تاثیری بر نوآموزان هنر خواهد داشت؟»، گفت: فرهنگ انتشار کتاب خاطرات و زندگینامه هنرمندان، بسیار نیکو و خجسته است. بسیاری از مردم به ویژه نوآموزان و دانشجویان هنر علاقه دارند، از این نکته آگاه شوند که هنرمندان بزرگ و نامدار چگونه به این درجه رسیدهاند؟ دانستن این نکته به آنها اعتماد به نفس خواهد داد تا در پیگیری راه خود، مصممتر شوند.
بایرامی همچنین درباره کتاب خاطرات و زندگینامه خودش گفت: کتاب خاطراتم باید روزی چاپ شود. بخشی از خاطراتم را نوشتهام و بخشی را هم به صورت فیلم ضبط کردهام. بخشی دیگر از خاطرات نیز در ذهنم است و باید در قالب گفتوگو از من پرسیده شود تا آنها هم به روی کاغذ بیاید. در نهایت مطمئنمکه روزی کتاب خاطراتم منتشر میشود.
جمشید بایرامی عکاسی را از جبهههای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شروع کرد و تاکنون نمایشگاههای عکس بسیاری برپا کرده است. چند کتاب مجموعه عکس از جمشید بایرامی منتشر شده است که از آن میان میتوان به «پشت صحنه سینمای ایران»، «حج» و «محرم» اشاره کرد.
سهشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۹
نظر شما