ایوب بهنام، معاون کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تربیت معلم تهران، درباره انگيزه خود از تاليف اين كتاب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: با توجه به اينكه رشته تحصيلي من كتابداري بوده، در طي 12 سال كار در اين رشته همواره اين موضوع كه نخستين ابداعات و اختراعات رشته كتابداري و اطلاعرساني مربوط به چه كساني بوده ذهنم را به خود مشغول كرده است.
وي ادامه داد: نخستینها اغلب در هر موضوعی در ذهن انسان جذابیت خاصی ایجاد میکنند. توجه به نخستین ابداعات و اختراعات در هر موضوع و رشتهای یک نوع ارزشگذاری و پاسداری از یک موضوع است.
وي با بيان اينكه کتاب حاضر حاصل پژوهش و تحقیق درباره نخستین تحولات کتاب، کتابداری، کتابخانه، دستاوردهای اطلاعرسانی و ارتباطات در تاریخ ایران و جهان است، گفت: در اين كتاب با استفاده از كتابشناسي توصيفي نخستين ابداعات كتابداري در ايران و جهان بيان شده است.
بهنام همچنين گفت: گردآوري اين كتاب دو سال به طول انجاميده و در تاليف آن از كتابها و مقالات مختلف منتشر شده در داخل و خارج كشور بهره گرفتم كه با ذكر صفحه منبع در كتاب آورده شده است.
به گفته اين كارشناس كتابداري، زبان كتاب سليس و روان است و براي دانشجويان كاربرد فراواني دارد.
وي با اشاره به اينكه كتاب دو فصل دارد، اضافه كرد: نخستینها در علوم کتابداری و اطلاعرسانی(ایران) و نخستینها در علوم کتابداری و اطلاعرسانی(جهان) دو فصل اصلي اين كتاب هستند.
وي تاكيد كرد: در هر فصل، نيز زیر مجموعههايي مانند خدمات و کتابهای مرجع، چاپ و نشر و زمینههای وابسته، ادبیات کودکان و نوجوانان، نوسوادان و سازمانهای وابسته، مجلات و روزنامهها، مراکز اطلاعرسانی و مجموعهسازی، سازماندهی مواد و اشاعه اطلاعات وجود دارد.
بهنام يادآور شد: اطلاعات کتاب بهصورت توصیفی است و با استفاده از ارجاعات مستند شدهاند. انتهاي کتاب نیز نمایه و فهرست منابع و ماخذ آن وجود دارد.
این کتاب در 304 صفحه با شمارگان هزار نسخه و بهاي 8 هزار تومان از سوي نشر چاپار در فصل تابستان روانه بازار شده است.
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
نظر شما