سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۰:۱۹
«امید و امیدواری» به دانشگاه‌های کشور راه می‌یابد

«امید و امیدواری» اثر مشترک علی‌اکبر ارجمندنیا، مهدی خانجانی و مریم محمودی منتشر شد. این کتاب به عنوان هدیه به دانشگاه‌های مختلف فرستاده می‌شود.-

مهدی خانجانی درباره محتوای کتاب «امید و امیدواری» به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این اثر مبحث امید و امیدواری را در روانشناسی مثبت‌نگر مطرح می‌کند و ارتقای عزت نفس را در افراد مورد بررسی قرار می‌دهد.

این دانشجوی مقطع دکترای رشته روانشناسی، یکی از ویژگی‌های این اثر را بررسی موضوع امیدواری از منظر جامعه‌شناسی، ادبیات، اسلام، منابع حدیث و قرآن دانست و ادامه داد: برای مثال در بخش ادبیات کوشیدیم موضوع امیدواری را در بین شاعران معاصر بررسی کنیم و در هر مبحثی راهکارهایی هم برای ارتقای امیدواری در افراد ارایه کردیم.

به گفته خانجانی «امید و امیدواری» کتابی خودخوان است که علاوه بر دانشجویان، کارگزاران فرهنگی و مراکز مشاوره دانشگاه‌ها هم می‌توانند از مطالب آن بهره ببرند.

خانجانی ادامه داد: این کتاب با حمایت دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه‌ریزی اجتماعی و برای استفاده فعالان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها منتشر شده و رایگان است. این مرکز کتاب «امید و امیدواری» را به عنوان هدیه به دانشگاه‌های مختلف ارسال می‌کند و مخاطبان علاقه‌مند هم می‌توانند آن را از دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه‌ریزی اجتماعی تهیه کنند.

وی درباره منابع مختلف به کار گرفته شده در این اثر توضیح داد: با توجه به موضوعات متعددی که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده، منابع مختلفی هم مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این منابع که در پایان کتاب به آن‌ها اشاره شده شامل قرآن، نهج‌البلاغه و آثار نویسندگان ایرانی و غربی است.

خانجانی در پاسخ به این سوال که «مطالب موجود در منابع روانشناسی غربی با احادیث و قرآن چه تفاوت‌هایی دارند؟» گفت: در روانشناسی مثبت‌نگر مباحث فرهنگی متعددی مطرح می‌شود و به همین دلیل بسیاری از مولفه‌ها با هم تفاوت دارند. یکی از دلایلی که در این کتاب به مباحث دینی و فرهنگ اسلامی پرداخته شده همین تفاوت‌هاست. در بخش بیشتری از این کتاب نظریات پایه‌ای از منابع غربی گرفته شده‌اند و منابع اسلامی مبنای تشریح مباحث قرار گرفته‌اند.

نویسندگان در فصل‌های مختلف این کتاب علاوه بر ارایه تعاریف و کارکردهای امید، امیدواری را از منظر اسلام بررسی کرده و مباحثی چون روانشناسی امید، جامعه‌شناسی امید، امید و یأس در ادبیات معاصر، امید و سبک زندگی، سنجش امید و راهبردهای ارتقای امید را مورد بحث قرار داده‌اند.

«امید و امیدواری» اثر مشترک علی‌اکبر ارجمندنیا، مهدی خانجانی و مریم محمودی در 183 صفحه، با شمارگان سه هزار نسخه از سوی دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه‌ریزی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها