مراسم بزرگداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای برگزار شد
حسینی: فتوتنامهها برگرفته از اندیشههای ایرانی اسلامی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین مراسم بزرگداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای که با رونمایی از کتاب «آموزش مرشدی» همراه بود، گفت: اندیشمندان ایرانی و اسلامی آیینهای پهلوانی را ارج مینهادند، به همین دلیل گردآوری و پژوهش این آثار اهمیت بسیاری دارد. ایرانیان فتوتنامههای بسیار ارزشمندی دارند که میتوان به فتوتنامه عطار نیشابوری و شهابالدین سهروردی اشاره کرد.-
سید محمد حسینی به اهمیت تاثیر فرهنگ پهلوانی بر آثار شاعران، ادبیان و اندیشمندان ایرانی اسلامی در طول تاریخ و تمدن ایران و جهان اشاره کرد و گفت: فتوتنامههای بسیار ارزشمندی در طول تاریخ برای ما به یادگار مانده است، بنابراین گردآوری و پژوهش این آثار از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه سخنانش به فتوتنامههای عطار نیشابوری، قواعدالفتوه، فتوتنامه شهابالدین سهروردی و فتوتنامههای عبدالرزاق کاشانی، علاالدوله سمنانی و میر سید علی همدانی اشاره کرد و این فتوتنامهها را از آثار پرارزش نامید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آغاز کارهای پژوهشی، هنری و ایجاد الویتهایی که در این زمینه در سند ملی برای ترویج فرهنگ پهلوانی از طریق توسعه ورزش زورخانهای در نظر گرفته شده است، آمادگی این وزارتخانه را برای یاری فدراسیون پهلوانی و زورخانهای اعلام کرد.
در این مراسم از نخستین کتاب «آموزش مرشدی» توسط علیرضا صفارزاده، رییس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای رونمایی شد. همچنین از مهدی تمولی و علیرضا صغیر پدیدآورندگان کتاب «آموزش مرشدی» (جلد اول، ضربنوازی زورخانهای) و همچنین سید حسین عابدینی، مدیر انتشارات سفیر اردهال، ناشر مجموعه کتابهای تخصصی آموزشی ورزش پهلوانی قدردانی شد.
در حاشیه این مراسم حمید باقری، مسوول کمیته آموزش فدراسیون پهلوانی و زورخانهای، به «ایبنا» گفت: با اشاره به این مساله که تا پیش از این آموزش مرشدی سینهبهسینه و نسلبهنسل بوده است، تدوین این کتاب در این زمینه بسیار مهم است. بخشهای مختلف این کتاب شامل ریتمهای ورزش زورخانهای و کلیات مرشدی، چگونگی ضربگیری مرشدی، آواز و ردیفهای آوازی مرشدی و چگونگی ترکیب ضرب و آواز است.
پیش از آغاز این مراسم نیز نشست مطبوعاتي و صدا و سيمايي اصحاب رسانههاي فرهنگي، ادبي، ورزشي، اجتماعي، هنري، معارف و انديشه و علمي آموزشي در این مکان برپا شد.
در این نشست عليرضا صفارزاده، ریيس ستاد بزرگداشت روز فرهنگ پهلواني و ورزش زورخانهاي مهمترین دستاوردهای فرهنگی ورزش پهلوانی و زورخانهای برشمرد و گفت: انجام مقدمات لازم برای راهاندازی موزه، کتابخانه و مرکز اسناد تاریخی و تخصصی ورزش باستانی کشور، طراحی و راهاندازی سایت خبری فدراسیون ورزشهای پهلوانی و زورخانهای (دلیرستان) و انتشار نشریه تخصصی با نام «فصلنامه دلیرستان» بخشی از دستاوردهای فرهنگی ورزش پهلوانی و زورخانهای است.
وی ادامه داد: تدوین و انتشار کتابچه معرفی ورزش زورخانهای به چهار زبان انگليسی، چینی، ژاپنی و فرانسوی، تدوین و توزیع نخستین کتاب «آموزش کشتی پهلوانی» و کتاب «آموزش ورزش زورخانهای»، تدوین و انتشار دهها کتاب با عنوان «کتاب پهلوان» برای معرفی پهلوانان نامی تاریخ و نشر کتاب شعر «مرشد جبرائیل» اثر استاد علی انسانی برای بهرهبرداری مرشدان و طراحی، نشر و توزیع دهها پوستر، بروشور و محصول تبلیغی، آموزشی، فرهنگی و نیز یادگارهای فرهنگی ویژه معرفی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای از دیگر دستاوردهای فرهنگی ورزش پهلوانی و زورخانهای است.
همزمان با برپایی دومین دوره آیین نکوداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان و علیرضا صفارزاده، رییس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای از تلاشهای بنیاد فردوسی به عنوان برترین سازمان مردمنهاد کشور در زمینه ترویج فرهنگ پهلوانی اهدای با سپاسنامه، نماد ورزش پهلوانی و زورخانهای و جایزه نقدی قدردانی شد.
نظر شما