پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
جامعه علویان سوریه

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

حملات صلیبی در این دوران 

در دوران حمدانیان وقتی از سیف‌الدوله سخن گفتیم اشاره نمودیم که در این دوران در بیزانس نیز امپراتوران قدرتمندی پیاپی به قدرت رسیدند و این امر باعث حملات مکرر آنان به ثغور شامی و حتی اشغال بخش‌هایی از آن شد. شهرهای مهمی چون طرسوس و اذنه و مصیمه در اواخر قرن چهارم هجری از قلمرو اسلامی جدا شده بودند و در حمله سنگین نقفوز در سال 359 هـ . انطاکیه، مادرشهر ثغور نیز برای نخستین بار پس از فتوحات از دست مسلمین خارج شد.
اما با ورود فاطمیان به شام، حملات روم بیشتر شد و نقفوز، شهرهای دیگری را نیز فتح کرد، به طوری که در سال 389 هـ . رومیان تقریباً در سوریه شمالی میدان را در دست داشتند، آنان حصون متعددی در منطقه از جمله حصن شیزر و حصن ابن قبیس را فتح کردند و لشکر بیزانس یک‌بار حتی تا حمص پیش آمد، در همین زمان بود که خلیفه فاطمی علیه رومیان اعلام جهاد کرد. رومیان وقتی از خبر اعلام جهاد اطلاع یافتند، در محرم 390 هـ . از راه لاذقیه رو به انطاکیه نهادند و نتیجه این عقب‌نشینی مصالحه و متارکه ده ساله جنگ میان رومیان و فاطمیان و برقراری آرامش بود.

صفحه 84 / جامعه علویان سوریه/ عباس برومند اعلم/ موسسه انتشارات امیرکبیر/ چاپ اول/ سال 1391/ 215 صفحه/ 4600 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها