جواد كامور بخشايش،نویسنده گفت: ادبيات دفاع مقدس میتواند مانند ادبيات انقلاب که داراي مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی (مهتاب) است، دارای نهاد يا جمعي باشد تا به مسایلی مانند ورود ادبيات پايداري به كتابهاي فارسي عمومي دانشگاهها پرداخته شود._
وي ادامه داد: ادبيات دفاع مقدس بيانگر تمام موضوعهایی است كه به این اتفاق تاریخی مهم باز ميگردند زيرا ادبيات در مقابل پديدههاي اجتماعي داراي تعامل است. اما از ابتداي پيدايش اين ادبيات نويسندگاني بودند كه به دليل داشتن نگاه خاص به جنگ، به سمت اين ادبيات نيامدند و اگر برخي از آنها هم در اين حوزه دست به قلم شدند تلخيها و ناكاميهاي جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را محور قرار دادند.
كامور بخشايش با تاكيد بر اين که ورود نويسندگان جوان كه نگاهي ايدئولوژيك به عناصر دفاعمقدس داشتند باعث نگارش كتابهاي متعدد در اين حوزه شد ادامه داد: جوان بودن اين مولفان باعث شد تا اين ادبيات مرحله شكوفايي خود را پس از آزمون و خطاها سپري كند و هنوز هم راه زيادي براي رسيدن به قله دارد. نكته ديگري كه در آثار دفاع مقدس وجود دارد معرفي درست وقايع و افراد آن دوران به نسلهاي بعدي است. تلفيق عرفان و حماسه يكي از موضوعات اصلي در جنگ بود كه ميتواند ادبيات جذابي را پيش روي مخاطب امروز قرار دهد.
وي افزود: در حوزه ادبيات پايداري ژانرهاي ادبي به صورت برابر پيشرفت نكردهاند و تنها در حوزه خاطرهنويسي شاهد نهضتي هستيم كه روح تازهاي به كالبد ادبيات دفاعمقدس دميده است. مولفان در حوزه خاطرهنويسي نيز بايد سرعت بيشتري در ثبت و ضبط خاطرات داشته باشند زيرا راويان اين خاطرات گنجينههایي هستند كه به مرور زمان از ميان ما ميروند. البته ادبيات پايداري در بخشهای داستان و زندگينامه داستاني داراي ضعفهایي است كه ميتوان با برگزاري كارگاههاي آموزشي توسط متوليان فرهنگي به رشد و پويايي اين ادبيات كمك كرد.
كامور بخشايش ادامه داد: ادبيات دفاع مقدس نيز میتواند مانند ادبيات انقلاب که داراي مجمع هماهنگی مراکز تاریخپژوهی و بانکهای اسنادی (مهتاب) است، دارای نهاد يا جمعي باشد تا به بررسي چراييهایی مانند نبود رشته ادبيات پايداري در سطح دكتري و ورود ادبيات پايداري به كتابهاي فارسي عمومي دانشگاهها پرداخته شود.
نظر شما