به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علی شجاعی، مدیر روابط عمومی انتشارات «کتاب نیستان» درباره تجدید چاپ برخی از آثار سیدمهدی شجاعی گفت: رمان «کمی دیرتر» به تازگی به چاپ ششم و «سقای آب و ادب» به چاپ هشتم رسیدهاند. این دو کتاب هنوز به بازار کتاب عرضه نشدهاند.
وی از تجدید چاپ دیگر آثار شجاعی نیز خبر داد و گفت: از ماه گذشته تا امروز کتابهای «کشتی پهلو گرفته» به چاپ سی و نهم رفته و چاپ نهم طوفان دیگری در راه است» نیز به بازار کتاب راه یافته است. همچنین کتاب «پدر، عشق پسر» این نویسنده نیز هم اکنون با چاپ سیوچهارم در بازار کتاب ارایه میشود.
«کمی دیرتر» اواخر سال گذشته از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شد. این اثر یکی از چهار نامزد بخش داستان نهمین دوره جایزه ادبی قلم زرین و بیستویکمین دوره جایزه کتاب فصل بود.
شجاعی در رمان «كمی ديرتر» با نگاهی به فرهنگ و مساله انتظار جريانهای متفاوت تفكر در جامعه امروزی را مرور کرده است.
در بخشهايی از صفحه 26 «کمی دیرتر» آمده است: «اگر قصد نورانی از اين نگاه طولانی و تاسفبار در سكوت، اين بوده كه توجه بيشتر حضار را برانگيزد، موفق شده و حتی نفس را هم در سينه حضار حبس كرده، اما اگر قصدش اين بوده كه جوان سرش را بلند كند و چشمش به چشم نورانی بيفتد تا او بتواند تاثير بيشتری بر جوان بگذارد به نتيجه نرسيده، يعنی جوان نگاهش را حتی به اندازه يک وجب هم از فرش زير پايش بالاتر نياورده و خود را به نگاه تاسفبار و تحقيرآميز نورانی نسپرده است...»
«سقای آب و ادب» شجاعی نیز در سال 1389 منتشر شد. اين رمان درباره زندگی حضرت عباس (ع) است و در آن زوايای جديدی از مفاهيم زندگی و ويژگیها و ظرائف شخصيتی ايشان در قالب داستانی مطرح شده است و در ميان ديگر آثار شجاعی به لحاظ فرم و محتوا اثری متفاوت به شمار میآيد.
در هر فصل از اين رمان رفت و برگشتهای روايی متعددی ديده میشود كه در فضای سيال داستانی، جاي توصيفاتی اغلب شاعرانه را به يكديگر میدهند و در هر موقعيت، زوايای جديدی از مفاهيم مورد نظر نويسنده را بازگو میكنند.
در فصل نهم اين كتاب با نام «عباس فرشتگان»، نويسنده به بيان مضامين نو و كشف و شهودی دقيقتر از زندگی اين شخصيت پرداخته است و آن را از وجوهی درونیتر مد نظر قرار داده است. در بخشی از اين فصل آمده: «آيا در طول هشت فصل گذشته كه نويسنده بيشترين مجال را در اختيار داشته، به مقصود خود رسيده است؟ مخاطب را به مقصود خود رسانده است؟ توقع و انتظار مخاطب را برآورده ساخته است؟.. اين شد كه آمديم. اما آمدنی به سبک و سياق خودمان. و حرفهايی خواهيم زد، باز به سبک و سياق خودمان. كه الزاما منطبق نيست بر قواعد گفتن و شنيدن شما... از آن طبيعیتر و منطقیتر اين است كه اگر قوای واله و شيدا و جان بر كف او سايه به سايه سلطان آمده باشند و در هنگامه خطر، فقط منتظر يک اشاره باشند، آن را از خود نراند و دست رد به سينه امدادشان نزند...»
شجاعی این روزها رمان دیگری در ادامه «کمی دیرتر» مینویسد.
سهشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
نظر شما