خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_ خراسان جنوبی به دلیل نزدیکی به حرم مطهر رضوی، یکی از قطبهای فرهنگی مذهبی در شرق کشور محسوب میشود، در این گزارش فعالیتهای اداره کل اوقاف و امور خیریه در زمینه احداث و ساماندهی کتابخانهها در بقاع متبرکه در خراسان جنوبی بررسی شدهاند.
راهاندازی کتابخانه مشارکتی در دو امامزاده شاخص
مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی از راهاندازی دو کتابخانه مشارکتی در حرم مبارک امامزاده حضرت شاه سلیمان علی و حرم امامزاده حضرت بیبی زینب خاتون خواهر بزگوار امام رضا(ع) خبر داد.
حجتالاسلام محمد طاهر گرایلی در این باره اظهار کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در تمامی بقاع متبرکه امامزدگان استان که زائرپذیرند، با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی، کتابخانه سیار و مشارکتی راهاندازی خواهد کرد.
وی افزود: هر یک از کتابخانههای مشارکتی احداث شده در امامزادگان استان دارای شش هزار منبع خواهند بود.
مدیرکل اداره اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف از راهاندازی این کتابخانه پرکردن اوقات فراغت زائران و افزایش سرانه مطالعه در بقاع متبرکه است، گفت: در آستانه شهدای باقریه شهرستان بیرجند نیز کتابخانه مشارکتی احداث میشود.
حجتالاسلام گرایلی ادامه داد: احداث کتابخانه در بقاع متبرکه شاخص استان، گامی مهم برای تحقق اهداف نهضت مطالعه مفید و تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور است.
وی یادآور شد: پیشبینی میشود احداث کتابخانه مشارکتی در بقاع متبرکه پنج تا شش دقیقه سرانه مطالعه استان را افزایش دهد.
احداث کتابخانه مشارکتی در شش بقعه متبرکه استان
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی از آمادگی این نهاد برای احداث کتابخانه مشارکتی در شش بقعه متبرکه شاخص استان خبر داد.
محمد قریب در این باره اظهار کرد: راهاندازی کتابخانه در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد از رسالتهای نهاد کتابخانههای عمومی است و این نهاد بنابر درخواست اداره کل اوقاف و امور خیریه منابع لازم را برای احداث کتابخانه مشارکتی در بقاع و امامزادگان استان آماده کرده است.
وی با بیان اینکه احداث کتابخانه در بقاع متبرکه نقش موثری در افزایش سرانه مطالعه استان دارد، افزود: تاکنون در در کنار بقاع متبرکه استان هیچ کتابخانه راهاندازی نشده است، در حالی که احداث کتابخانهها در این مکانها، میتواند یکی از مهمترین گامهای فرهنگی اداره کل اوقاف وامور خیریه باشد.
قریب یادآور شد: کتابخانههای احداث شده در این مکانها از نوع کتابخانههای «قفسه باز» خواهند بود.
احداث کتابخانه، فرهنگیترین اقدام دستگاههای
نویسنده اهل خراسان جنوبی، احداث کتابخانه در بقاع متبرکه را یکی از فرهنگیترین اقدامات دستگاههای اجرایی استان عنوان کرد.
زهرا علیزاده در این باره اظهار کرد: با توجه به اینکه دین اسلام و امامزادگان ارزش زیادی برای دانشاندوزی و کسب علم قایل بودهاند، گفت: احداث کتابخانه در این مکان ها علاوه بر پرکردن اوقات فراغت زائران، یکی از اقدامات موثر برای استفاده از ظرفیت علمی و معنوی بقاع متبرکه است.
وی افزود: معرفی کتابهای مذهبی و زندگی اهل بیت(ع) از طریق کتابهای موجود در این کتابخانهها، اقدام موثری برای اصلاح فرهنگ دینی جامعه است.
نویسنده کتاب «تاریخ اسماعیلیه» اظهار کرد: با توجه به اینکه امامزادگان دارای چهرههای شاخص علمی بودهاند، راهاندازی کتابخانه در آرامگاههای این بزرگواران موجب تکمیل و تحقق اهداف سند نهضت مطالعه مفید در استان خواهد شد.
علیزاده یادآور شد: نیازسنجی مخاطبان در بقاع متبرکه، یکی از کارهایی است که در بازدهی کتابخانههای مشارکتی بقاع متبرکه نقش اساسی دارد.
یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما