کتابدار کتابخانه عمومی شهر شال در شهرستان بویینزهرا از استان قزوین درباره علت برگزیده شدن این کتابخانه بهعنوان یکی از پنج کتابخانه نمونه برتر فرهنگی کشور گفت: خدمات فرهنگی نوین و راهاندازی ماهنامه «دانش» در انتخاب این کتابخانه بسیار موثر بوده است.-
وی ادامه داد: این کتابخانه علاوه بر ارایه خدمات کتابخانهای، دارای نشریه ماهانه «دانش» و وبلاگ تخصصی است. این کتابخانه میکوشد با کمک نشریه و وبلاگش مطالب ویژهای را به مخاطبانش عرضه کند. راهاندازی ماهانه «دانش» در نوع خود اقدامی بینظیر بود، چرا که تاکنون هیچ یک از کتابخانههای استان قزوین نشریه نداشتند. از عوامل دیگری که باعث انتخاب کتابخانه شال به عنوان نمونه برتر فرهنگی کشور شد، میتوان به برگزاری نشستهای مختلف فرهنگی، تعامل با اداره آموزش و پرورش و مشاركت فعال در مسابقات فرهنگی كتابخانه شال اشاره کرد.
کتابدار کتابخانه شال در پاسخ به این سوال که «مطالب این نشریه توسط چه کسی یا کسانی به رشته تحریر درمیآیند و دربرگیرنده چه محتواییاند؟» گفت: مسوولیت جمعآوری و نگارش مطالب این نشریه بر عهده «کریم عاملی» رییس سابق اداره آموزش و پرورش شهرستان بویینزهراست. محتوای این نشریه شامل مطالب علمی، فرهنگی و اجتماعی میشود و تنوع آنها بهگونهای است که تمام گروههای سنی و اقشار مختلف جامعه را در برمیگیرد.
وی گفت: این نشریه چهار صفحه دارد و علاقهمندان میتوانند دستنوشتههای خود را به این کتابخانه ارایه دهند تا مطالب آنان را با نام خودشان در این نشریه چاپ کنیم. بخشی از این نشریه به معرفی و پیشینه شهر شال بر اساس اسناد تاریخی میپردازد و بخشی هم به عنوان زنگ تفریح، شامل تصاویری است که به رنگآمیزی کودکان تعلق دارد. همچنین سخنان مقام معظم رهبری را که در نشستهای مختلف درباره کتاب و کتابخانه بیان میکنند، در این نشریه منتشر میکنیم.
وی عنوان کرد: در وبلاگ کتابخانه شال علاوه بر ارایه الکترونیکی ماهنامه «دانش» کتابهایی را که در شبکه کتابخوانان حرفهای به عنوان کتاب برتر معرفی میشوند هم معرفی میکنیم. همچنین این کتابخانه در وبلاگش کتابهای موضوعی ویژه مناسبتهای فرهنگی، اجتماعی و دینی ـ مذهبی را به مخاطبان خودش عرضه میکند.
صولت درباره میزان استقبال از این وبلاگ اظهار کرد: استقبال از وبلاگ این کتابخانه مطلوب است، بهطوری که بسیاری از مخاطبان پس از معرفی آثار در این وبلاگ، کتاب را به امانت میبرند.
کتابدار کتابخانه شال با بیان اینکه این کتابخانه از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده است و اینک 900 عضو فعال دارد که اغلب آنان دانشآموزان مقطع ابتداییاند، گفت: برای اعضای کتابخانه شال در مقاطع ابتدایی و راهنمایی کلاسهای قصهگویی، کتابخوانی و خلاصهنویس برگزار میشود. متاسفانه با وجود اینکه اغلب اعضای این کتابخانه را کودکان مقطع ابتدایی تشکیل میدهند اما این کتابخانه به دلیل مشکلاتی خاص، از داشتن بخش مجزای کودک بیبهره است.
وی ادامه داد: این کتابخانه 11 هزار و 984 نسخه منبع اصلی، 800 نسخه منبع درسی و 800 نسخه کتاب کودک دارد. کودکان میتوانند از منابع کتابخانه بهرهمند شوند و پیشبینی میشود تا پایان این امسال بخش مجزای کودک کتابخانه شال راهاندازی شود.
صولت با اشاره به آغاز هفته کتاب از 20 آبانماه درباره فعالیتهای این کتابخانه در هفته کتاب بیان کرد: در این هفته فرصت بازدید دانشآموزان از کتابخانه شال فراهم میشود و دانشآموزان مقاطع مختلف میتوانند بهصورت نیمبها عضو این کتابخانه شوند. البته خردسالان و دانشآموزان زیر پوشش حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) بهطور رایگان عضو کتابخانه شال میشوند.
نظر شما