سومين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي/3
سعادتمند: روح شعر مقاومت با مطالعه و شنيدن خاطرات تازه میشود
فرزانه سعادتمند، شاعر معتقد است: وقتي هنرمند به خلق اثر ميپردازد، الزاما نيازمند تجربه شخصي در زمینه مورد نظرش نیست؛ البته براي سرودن شعر مقاومت مطالعه كتابهاي مرتبط و شنيدن خاطرات مهم است و نميتوان از آنها چشم پوشيد.-
وي درباره جايگاه شعر بيداري اسلامي و تاثير آن بر شعر امروز جامعه ايراني گفت: كشور ما در موقعيتي قرار دارد كه نيازمند تقويت روحيه مبارزاتی در مردم است. شاعر به واسطه شعري كه با موضوع مقاومت ميسرايد این فرهنگ را در ميان مردم زنده نگه ميدارد و آن را به واسطه تجربهاي كه در اختيار دارد به ديگر ملل اسلامي منتقل ميكند.
سعادتمند در پاسخ به اين سوال كه تجربه شخصي شاعر از وقايع چه اندازه در سرودن اشعار اهميت دارد و با توجه به جوان بودنش از چه زمینههایی براي سرود اشعار ايده ميگيرد، توضيح داد: وقتي هنرمند به خلق اثر ميپردازد الزاما نيازمند تجربه شخصي نيست زيرا ميتواند با تكيه بر خلاقيت و قدرت ذهن درباره مسایل و فضاهایی كه تجربه نكرده شعر بسرايد. البته در اين راه مطالعه كتابهاي مرتبط و شنيدن خاطرات افراد از دوران مقاومت مردم ايران مساله مهمي است. مهمترين منبعي كه در اين ميان الهام بخش اشعار من با موضوع مقاومت است تصاوير و گزارشهاي مستندند كه نقش بسياري در اين زمينه دارند.
وي در اين باره كه كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي تا چه ميزان توانسته است زمينه تعامل ميان شاعران ايراني با ديگر شاعران ملل اسلامي را فراهم آورد، گفت: در اين كنگره زمينه گفتوگو ميان شاعران به واسطه حضور مترجمان فراهم است ولي مشكل، نبود زبان مشترك است كه پس از اين گردهمایی امكان گفتوگو با يكديگر را ندارند تا بتوانند به واسطه آن از فضا و موقعيت شعري در كشورهاي يكديگر باخبر شوند.
سومين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي از 11 تا 13 آيان ماه در كرمانشاه برگزار ميشود.
نظرات