رييس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي در آيين رونمايي از كتاب «خورشيد عدالت» حاوي ترجمه نامه محمدرضا حكيمي به 16 زبان گفت: حكمت ديني كه در آثار حكيمي وجود دارد، ناب است و نه با فلسفههاي يوناني آميخته شده است و نه با عرفانهاي كاذب._
دينپرور در اين مراسم گفت: عدالت، مسالهاي نيست كه منحصر به يك گروه يا قوم باشد. مسوولان مملكت و همه مردم در تمام كشورها وظيفه دارند نسبت به عدالت اقدام كنند. عدالت مسالهاي است كه رعايت آن براي مادر و پدر در خانه نيز واجب است. كاسب محل نيز از لزوم رعايت عدالت به دور نيست و اين بدان معناست كه عدالت بايد دغدغه همه باشد.
رييس بنياد نهجالبلاغه افزود:عدالت مفهومي عام براي همگان است و هر فردي به تناسب خودش بايد عادل باشد. كتاب «خورشيد عدالت» كه در واقع شامل نامه محمدرضا حكيمي در باب عدالت به فيدل كاسترو است، بر لزوم عدالت ورزيدن مردم تاكيد دارد.
دينپرور يادآوري كرد: استاد حكيمي زندگي خود را در راستاي عدالت قرار داد و كوشيد كه اين مهم را در زندگي و كارهاي شخصياش لحاظ كند و اين موضوع به خوبي در قلم ايشان در اين كتاب مشخص است.
هوشيار نيز در اين مراسم به برنامههاي فرهنگي برج ميلاد اشاره كرد و گفت: برج ميلاد نسبت خودش را با شهرهاي بزرگ و قديمي اسلامي ميسنجد و سعي ميكند مانند گلدستههاي مساجد شهرهاي قديمي خودنمايي كند و يك رونمايي ايراني و اسلامي را به عنوان يادمان ملي ايرانيان از خود بروز دهد.
وي افزود: براي تحقق اين مهم نياز است كه پازلهاي فرهنگي و هنري ايراني ـ اسلامي را در برج ميلاد به نمايش بگذاريم كه يكي از آنها رونمايي از كتابهاي فاخر فرهنگ و هنر ايراني و اسلامي است.
مديرعامل برج ميلاد ادامه داد: با توافقي كه با بنياد نهجالبلاغه داشتيم قرار است هر ماه يكي از كتابهاي مربوط به حضرت علي(ع) را در گنبد آسمان برج ميلاد رونمايي كنيم و اين دومين رونمايي كتاب است كه در اين مكان برگزار ميشود. درهاي برج ميلاد براي انجام فعاليتهاي فرهنگي و هنري فاخر باز است و از تمامي ناشران و نويسندگان دعوت ميكنم براي اجراي چنين برنامههايي تعامل خود را با برج ميلاد بيشتر كنند.
ادبي نيز در اين مراسم، پرداختن به فعاليتها و آثار مفاخر فرهنگي را از اهم برنامههاي انجمن آثار و مفاخر فرهنگي دانست و گفت: استاد محمدرضا حكيمي فردي است كه نگاه معنوي و عميقي به معارف اهل بيت(ع) دارد و جزو آن دسته از مفاخر فرهنگي هستند كه آثار بينظيري را تاكنون خلق كرده است.
رييس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي افزود: استاد حكيمي در فضاي گفتار و نوشتار ميتواند تاثير عميقي را بر حوزه معارف داشته باشد. او آثاري را خلق ميكند كه مملو از معارف اهل بيت(ع) و مداقههاي ديني و الهي بر پايه حكمت ديني است. حكيمي استاد ارزشمندي است كه در آثار او حكمت ديني ناب موج ميزند، حكمت ديني كه نه با فلسفههاي يوناني آميخته شده است و نه با عرفانهاي كاذب.
وي افزود: حكمت نابي كه در آثار استاد حكيمي وجود دارد، مدار خود را بر موازين اهل بيت عصمت و طهارت(ع) تنظيم كرده و با برداشتهاي ديني ناب از قرآن، خود را بازيابي كرده است. از همين رو حكيمي جزو مفاخر فرهنگي است كه ذهنيت متفاوتي در آثار خود به نمايش ميگذارد و كتابهاي او آثاري ارجمند و متفاوتند كه ميتوانند تذكر نابي براي همه افرادي باشند كه دنبال حكمت ناب هستند.
ادبي همچنين بزرگداشت محمدرضا حكيمي را جزو برنامههاي آينده انجمن آثار و مفاخر فرهنگي دانست و گفت: اگر ايشان قبول كنند، برنامه بزرگداشت ايشان را تا پيش از پايان سال برگزار ميكنيم.
بهمن اكبري نيز گفت: امروز كتاب «خورشيد عدالت» كه حاوي ترجمه شانزده زبانه نامه استاد حكيمي به فيدل كاسترو است رونمايي ميشود. اين اثر حاصل تحقيقات قرآني است كه استاد حكميي درباره موضوع عدالت و توحيد تاليف كرده اند.
ريیس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی درباره چگونگي نوشته شدن اين نامه گفت: فيدل كاسترو كشيشي را مورد خطاب قرار داده و از او پرسيده بود كه آيا در تعاليم مسيحيت درباره ظلمستيزي و عدالت موضوعاتي وجود دارند و كشيش مطالب اندكي را در جواب او بيان كرد. استاد حكيمي پس از آگاهي از اين موضوع گفت كه آرزو داشتم كاسترو اين سوال را از من ميپرسيد تا كتابها و بيانات متعددي را در موضوع عدالت از متون اسلامي مانند بيانات پيامبر اكرم(ص)، قرآن و به ويژه نهجالبلاغه به او ارايه ميدادم.
اكبري افزود: استاد حكيمي با اين انگيزه به فيدل كاسترو نامهاي نوشت با اين موضوع كه توحيد و عدالت چه رابطهاي با هم دارند و اين نسبتيابي در يك نظامنامه توحيدي چگونه انعكاس مييابد. به هر حال اين نامه حاوي خلاصهاي از تعاليم و مفاهيم اسلامي در موضوع عدالت و ظلمستيزي است.
نظر شما