چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۵
كتاب «ارتباط عفيفانه در تلويزيون و سينما» به بازار آمد

كتاب «ارتباط عفيفانه در تلويزيون و سينما» از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) روانه كتابفروشي‌ها شده است./

سيدعبدالرسول علم‌الهدي درباره اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: بررسي موضوع حجاب و عفاف در برنامه‌هاي حوزه هنري، سينما و تلويزيون دغدغه اصلي من براي نگارش اين كتاب بود. 

وي اذعان كرد: بر اساس پژوهش‌هايي كه در گذشته با روش‌هاي تحليل محتوا روي برنامه‌هاي تلويزيوني انجام شده، مشخص شد موضوع عفاف و حجاب در اين رسانه‌ها چندان وجود ندارد. 

علم‌الهدي ادامه داد: به نظر مي‌رسد كارگردانان و ناظران بر برنامه‌هاي تلويزيوني و ... در نظر دارند ارزش‌هاي اسلامي را رعايت كنند اما موانعي موجب شده تا اين مفهوم در نظر گرفته نشود.

مولف كتاب «ارتباط عفيفانه در تلويزيون و سينما» افزود: عفاف از آنجايي كه ملكه نفساني است موجب حجاب مي‌شود. سعي كردم در اين اثر ارتباط عفيفانه را بررسي و تشريح كنم و عفاف را در ارتباطات و سطوح مختلف ارتباطات انساني(ارتباطات درون فردي، ميان فردي، گروهي و جمعي) بررسي كردم.
 
به گفته اين محقق حوزه رسانه، موضوع ارتباط عفيفانه در تلويزيون و سينما به نوعي در سطح ارتباطات جمعي مطرح اما تاثير اين موضوع در ارتباطات ميان‌فردي و حتي درون‌فردي بازتوليد مي‌شود.

وي تاكيد كرد: برنامه‌هاي تلويزيوني تاثير عميقي بر روابط درون‌فردي افراد دارند. 

علم‌الهدي به تشريح مباحث بخش‌هايي از اين كتاب پرداخت و گفت: مباحث فصل دوم اين كتاب بيشتر تئوريك اند و در فصل سوم نيز نسبت بين دين و رسانه بررسي شده است. 

وي ادامه داد: در كتاب بر بررسي نظريه هنجاري اسلامي تاكيد كردم و با توجه به اين‌كه بايد ارزش‌ها را در رسانه‌ها حفظ كنيم 25 مولفه براي آن در نظر گرفتم. همچنين در فصل ديگري نيز 22 شاخصه موردنظر اسلام را درباره عفاف مطرح كردم. 

وي يادآور شد: در استخراج اين شاخصه‌ها، سياست‌هاي صدا و سيما را در دو برهه زماني سال 85 و 87 بررسي كردم و متوجه شدم كه ابهامات زيادي در اين سياست‌ها براي رعايت حجاب و عفاف در برنامه‌هاي تلويزيوني وجود دارند. به همين دليل است كه گاهي كارگردانان و تهيه‌كنندگان خود متوجه رعايت نشدن برخي از مسايل در برنامه‌ها نمي‌شوند. 

اين محقق همچنين گفت: در فصل آخر نيز يك بسته پيشنهادي در 5 محور مطرح كردم كه اين بسته براي قسمت‌هاي توليدي و نظارتي صدا و سيما مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد.

وي با بيان اين‌كه اين اثر مي‌تواند مقدمه پژوهش‌هاي ديگر باشد، اضافه كرد: يكي از مسايلي كه من در اين كتاب كمتر به آن پرداخته‌ام، اين است كه بينش هنرمندان درباره موضوع عفاف و حجاب چيست و نگرش آ‌ن‌ها نسبت به ارزش‌هاي اسلامي چگونه است. 

علم‌الهدي افزود: همچنين مي‌توان روي احكام فقهي بازيگران و نيز بررسي مسايل عفاف و حجاب در برنامه‌هاي مجري محور و حتي برنامه‌هاي كودكانه كنكاش بيشتر كرد؛ چون در بسياري از مواقع اين مساله وجود دارد كه حجاب و عفاف تنها به زنان مربوط مي‌شود در حالي كه اين‌گونه نيست.

وي در پايان گفت: در فصل سوم كتاب روي مباحث فقهي مي‌توان كار عميق‌تري انجام داد و در صورت ويرايش بعدي كتاب، به اين موضوع مي‌پردازم. 

كتاب «ارتباط عفيفانه در تلويزيون و سينما» نوشته سيدعبدالرسول علم‌الهدي با شمارگان هزار و 500 نسخه و بهاي 9 هزار و 500 تومان از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها