علی رحیمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: در کنار جاذبههای توریستی و تاریخی زیاد شهرهایی از خراسان شمالی مانند بجنورد میتوان کتابخانه را راهاندازی کرد تا فضای فرهنگی را به گردشگران منتقل کنیم و در آن با استفاده از کتابهای بومی، آداب و رسوم همان استان را معرفی کرد.
این کارشناس فرهنگی در پاسخ به این سوال که «آیا لازم نیست تا به معماری ساختمانها نیز برای جذب گردشگر توجه کرد؟» گفت: اگر بخواهیم کتابخانهها را به گونهای بسازیم که گردشگر جذب کنند، این موضوع در حد یک شعار باقی میماند، چراکه برای انجام کار فرهنگی باید زیرساختهای زیادی فراهم شود و از روی احساسات نمیتوان کار فرهنگی کرد و حتی در صورت انجام هم نتیجهای ندارد.
وی با بیان اینکه باید این موضوع را از میراث فرهنگی مطالبه کنیم، تاکید کرد: اگر قرار است نهضت مطالعه مفید در کشور ایجاد شود، باید همه دستگاهها همکاری کنند و از ظرفیت همه نهادها برای ترویج کتابخوانی استفاده شود.
رحیمی با اشاره به اینکه به یقین تبدیل کتابخانهها به عنوان مرکزی برای جذب گردشگر فرهنگی میتواند در ترویج مطالعه مفید باشد، عنوان کرد: البته هر سازمانی باید سهم خود را در این زمینه ایفا کند. اکنون صدا و سیما در حال اجرای طرح راهاندازی کتابخانه صبا در کشور است و آموزش و پرورش نیز در این زمینه اقداماتی را انجام داده است.
وی با تاکید بر اینکه حرکتهای فرهنگی پشتوانه مالی میخواهد، افزود: متاسفانه با وجود اینکه ایده راهاندازی کتابخانهها با هدف جذب گردشگر فرهنگی خوب است اما هیچگاه این موضوع در سطح مدیریتی بالا دغدغه نبوده است.
رحیمی در پایان سخنانش اظهار کرد: اهمیت کار فرهنگی با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بسیار زیاد است اما تاكنون در این زمینه به جایگاه مطلوب نرسیدهایم. ما برای جهاد اقتصادی قدم برداشتیم اما برای جهاد فرهنگی کاری نکردیم، در حالی که باید بیشتر نگاهمان را به این حوزه معطوف کنیم.
دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۸
نظر شما