یکشنبه ۳ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۷
آشنايي با شهيد حسين‌علي ابوالقاسمي در «عيد پاييز»

متن مستندِ داستاني زندگينامه سردار شهيد حسين‌علي ابوالقاسمي به قلم نرگس قادري در كتاب «عيد پاييز» قرار گرفت تا به عنوان پنجمین اثر مجموعه «لاله‌هاي سپيد» از سوی كنگره شهيدان نجف‌آباد و نشر ستارگان درخشان منتشر شود.-

نرگس قادري نجف‌آبادي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره «عيد پاييز» اظهار كرد: اين اثر روايتي داستاني از زندگي سردار شهيد حسين‌علي ابوالقاسمي از كلام همسرش، جميله رحيمي است.

وي نگارش اين كتاب را حاصل يك ماه مصاحبه با همسر شهيد دانست و گفت: متن كتاب از وداع جميله رحیمی با همسرش آغاز مي‌شود و مخاطب با سفر ذهنی راوي به سال‌هاي اول آشنايي آنان و زندگي مشترك‌شان در طول 18 سال روبه‌رو می‌شود.

قادري نجف‌آبادي ادامه داد: رحیمی براي نخستين بار همسرش را در باغ پدر شوهرش، زماني كه به همراه خانواده خواهرش به آن‌جا رفته بودند، مي‌بيند. آشنايي و ازدواج آن‌ها در اين كتاب همزمان با اوج‌گيري انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد. حسين‌علي ابوالقاسمی به انقلابيون مي‌پيوندد و توسط ساواك دستگير مي‌شود. همچنین در تظاهرات مردم نجف‌آباد در محرم سال 1357 بر اثر اصابت گلوله مجروح مي‌شود.

نویسنده کتاب «عيد پاييز» گفت: این کتاب دو بخش دارد. بخش نخست به سال‌هاي قبل از دفاع‌مقدس باز مي‌گردد و بيشترين حجم خاطرات را در بر دارد و بخش دوم به وقایع زندگي حسين‌علي ابوالقاسمي و جميله رحيمي پس از جنگ تحميلي عراق عليه ايران تا سال 1364 مي‌پردازد.

وي افزود: 18 سال زندگي مشترك آن‌ها باعث شد تا به حجم قابل توجهي از اطلاعات دست پيدا كنم و اين اثر را در 270 صفحه به پايان برسانم اما ناشر حجم آن را زياد دانست و به همين دليل و در نهايت اين كتاب را در 176 صفحه تحويل دادم.

قادري كه براي نخستين بار كتابي از مجموعه «لاله‌هاي سپيد: روايت همسران» را نوشته است، اظهار كرد: پيش از نگارش اين كتاب چند اثر مجموعه «از عشق بايد گفت» را كه به روايت همسران شهدا نوشته ‌شده بودند خواندم و تحت تاثير آن‌ها قرار گرفتم. همين امر بهانه‌اي شد تا در اين حوزه هم دست به قلم شوم و زوايه ديگري از زندگي شهدا را به تصوير بكشم.

وي درباره انتخاب عنوان «عيد پاييز» براي اثرش گفت: اين عنوان به واگويه‌هاي همسر شهيد باز مي‌گردد. همسرش در سال‌هاي جنگ تحميل عراق عليه ايران براي عيد نوروز به خانه نمي‌آمد و عيد‌هاي جميله رحیمی، بدون وجود او همیشه برايش پاييز بود.

حسين‌علي ابوالقاسمي پس از پيروزي انقلاب اسلامی به کميته انقلاب اسلامي پيوست. وي در مبارزه با گروهک‌های ضدانقلاب در کردستان حضور داشت و فرماندهي سپاه پاسداران سد زاينده‌رود، فرماندهي عمليات سپاه پاسداران ديواندره،‌ مسووليت واحد مهندسي - رزمي لشکر هشت نجف اشرف و فرماندهي مهندسي - رزمي در عمليات والفجر هشت ازجمله مسوولیت‌هایش بوده است.

او كه در عمليات‌هايی مانند بيت‌المقدس، والفجر دو و والفجر چهار شركت كرده بود، سرانجام در روز بيست‌ويكم بهمن ماه سال 1364 در منطقه عملياتی والفجر هشت به شهادت رسيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط