به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب پنج فصل دارد که به ترتیب عبارتند از «درآمدی بر آیینهای نمایشی سنتی مردم کمیجان»، «مرور مطالعاتی»، «شیوههای مردم نگاری در تئاترهای مردمی»، «یافتههای پژوهشی» و «استنتاج و نتیجهگیری».
نویسنده در فصل نخست ضمن اشارهای مختصر به جغرافیای منطقه کمیجان به بیان آیینهای سنتی نمایشی مردم این منطقه پرداخته و واژگان مهم پژوهش خود را تعریف میکند.
فصل دوم کتاب به بررسی تحقیقات و پژوهشهای مشابه پیشین اختصاص دارد. در فصل سوم نیز نویسنده به بیان روش تحقیق خود، شیوههای مردمنگاری در تئاترهای مردمی و ویژگیهای جمعیتی و فرهنگی شهرستان کمیجان پرداخته است.
فصل چهارم شامل سه گفتار است؛ «آیینهای نمایشی بلاگردانی و درمان بیماریها»، «آیینهای مربوط به حاصلخیزی، باروری و انساننگاری خانواده» و «آیینهای نمایشی پیشگویی، پیشکشی و هدیه دادن». در این سه گفتار تمام یافتههای پژوهشی محقق شامل آیینها و بازیهای نمایشی شهرستان کمیجان و شرح و تفصیل این آیینها آورده شده است.
فصل آخر نیز نتیجهگیری محقق از انجام پژوهش خود است. بخش پایانی کتاب نیز شامل تصاویر و عکسهایی از مراسمهای آیینی و ابزارهای لازم برای انجام این آیینها است.
کتاب «کمیجان؛ سرزمین شگفت انگیز تاتها و مادها» با عنوان فرعی انسانشناسی نمایش نوشته محمد عارف، در شمارگان هزار و 100 نسخه، 280 صفحه و بهای 15 هزار تومان از سوی انتشارات طهوری روانه کتابفروشیها شده است.
محمد عارف دکترای تخصصی انسان شناسی هنر دارد و هماکنون در دانشگاههای آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دانشکده صدا و سیما مشغول به تدریس است.
از جمله تالیفات منتشر شده عارف میتوان به «درخت گیان»، «باران و بوران»، «شب واقعه»، «پشت درهای خاکی»، «شور شیرین»، «شب بوهای هویزه» و «جریره» اشاره کرد.
همچنین وی در سالهای 1389 و 1390 موفق به دریافت تندیس بلورین پژوهشگر برتر رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد اسلامی و امسال (1391) نیز به عنوان پژوهشگر برتر هنر و معماری در سراسر دانشگاههای ایران شناخته شده است.
دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۴
نظر شما