جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۶
حسن حبیبی، رییس بنیاد ایرانشناسی در آغوش خاک آرام گرفت

حسن حبیبی، رییس بنیاد ایرانشناسی، امروز (۱۳بهمن‌ماه) در حرم مطهر امام خمینی(ره) به خاک سپرده شد. وی بر بسیاری از کتاب‌های بنیاد ایرانشناسی مقدمه نوشته بود و در طرح، بررسی و تدوین نهایی کتاب‌های ایرانشناسی و گردشگری این بنیاد فعالیت داشت._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد حسن حبیبی، ساعت ۹ صبح جمعه (۱۳ بهمن‌ماه) از مقابل بنیاد ایرانشناسی آغاز و با انتقال به حرم مطهر امام(ره) به خاک سپرده شد.

حبیبی، رییس بنیاد ایرانشناسی پنجشنبه (۱۲ بهمن‌ماه) پس از چهار سال بیماری در سن ۷۶ سالگی دار فانی را وداع گفت. 

وی متولد ۱۳۱۵ و دارای دکترای جامعه‌شناسی و حقوق از دانشگاه سوربن فرانسه بود و علاوه بر سمت ریاست بنیاد ایرانشناسی، عضو افتخاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی تا سال ۱۳۹۰، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عضویت در هیات امنای کتابخانه مجلس شورای اسلامی، عضویت در دیوان داوری (لاهه) و عضویت در کمیسیون ملی یونسکو را نیز در کارنامه فعالیتش داشت. 

حبیبی از حقوقدانانی بود که پس از انقلاب ایران، پیش‌نویس متن قانون اساسی را با استفاده از قوانین اساسی سایر کشورها تهیه کرد. وی همچنین در کابینه دولت‌های گذشته سمت‌های مختلفی را برعهده داشت، همواره یکی از انتقادپذیرترین افراد بود و به‌واسطه دوستی با کیومرث صابری فومنی، از سوژه‌های نشریه طنز «گل‌آقا» به‌شمار می‌رفت.

حبیبی در نوشتن طرح، مقدمه، بررسی و تدوین نهایی کتاب‌های بسیاری فعالیت داشت. از این کتاب‌ها می‌توان «امامزاده‌ها و تربت برخی از پاكان و نیكان»، «وصف خلیج فارس در نقشه‌های تاریخی»، پنج جلد کتاب «سرگذشت تقسیمات كشوری ایران، ۱۳۸۵- ۱۲۵۸هـ.ش.»، «وقایع‌نگاری خلیج فارس؛ بخش تاریخ ایران»، دو جلد کتاب «مساجد دیرینه سال تهران» و «ایران در كتاب نزهى‌المشتاق» را نام برد.

«سرگذشت بازار بزرگ تهران، بازارها و بازارچه‌های پیرامونی آن در دویست سال اخیر»، چهار جلد كتاب «شهرهای ایران‌شهر»، «شماری از زیارتگاه‌های استان آذربایجان شرقی»، «شماری از بقعه‌ها‌، مرقدها و مزارهای استان‌های تهران و البرز»، كتاب «وصف ایران و مناطق آن در برخی از نقشه‌های دوره اسلامی ( ۱۶۴-۱۰۶۱ه. ق)»، كتاب «مساجد دیرینه‌سال استان تهران ( تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزكوه و ورامین)»و«شماری از مقبره های استان سیستان و بلوچستان» کتاب‌های دیگری به‌شمار می‌روند که حبیبی در طرح، مقدمه، بررسی و تدوین نهایی آن‌ها دست داشته است.

وی مقدمه‌‌ای نیز بر «مجموعه عكس‌های برگزیده نخستین جشنواره عكس بنیاد ایران‌شناسی» نوشته بود.

مراسم یادبود زنده‌یاد حسن حبیبی، یکشنبه (۱۵ بهمن‌ماه) از ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه تا ۱۵ در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برپا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها