پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۰
رونق کتاب و کتابخوانی در هگمتانه

همدان شهر باستانی صورت امروزی هگمتانه اقوام ماد است. این منطقه از حیث داشتن اماکن تاریخی و تماشایی نظیر غار علی‌صدر، مجسمه شیرسنگی، کتیبه‌های گنجنامه، گنبد علویان، مقبره پیامبران بنی اسراییل حضرت حیقوق و حضرت یوشع بن نوح، آرامگاه‌های بوعلی سینا و عارف قزوینی، شهرت ملی و بین‌المللی دارد. در این گزارش عملکرد کتابخانه‌های عمومی استان همدان در سال 91 بررسی شده است.-

 خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_ سال 1392 در شهرستان‌های استان همدان سه باب کتابخانه «عترت»، «9 دی» و «بصیرت» به بهره‌برداری رسیدند و افتتاح شدند.

همچنین کتابخانه‌های مشارکتی «شهید علیرضا جنتی»، «هلال احمر»، «حسینه مکتب عاشورا» و «بشر دوستان جوان(هلال احمر)» با هدف توسعه خدمات کتابخانه‌ای مناسب‌تر به اهالی این منطقه در دهه فجر امسال افتتاح شدند. با افتتاح کتابخانه‌های عمومی و مشارکتی، به ازای هر یکصد نفر 04/2 متر مربع به سرانه کتابخانه‌های اضافه‌ شد.

ساختمان کتابخانه‌ای که افتتاح نشد 
ساختمان کتابخانه شهید دستغیب در مریانک همدان به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان احداث خواهد شد و تاکنون برای ساخت آن چهار میلیارد و 600 میلیون ريال اعتبار از بودجه استانی در نظر گرفته شده است.

ارشاد استعدادی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در این باره می‌گوید: «اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در نامه‌ای اعلام کرده بود که ساختمان این کتابخانه در دی ماه امسال در اختیار اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان قرار خواهد گرفت اما با توجه به تمام شدن سال 1391 هنوز این ساختمان افتتاح نشده است و مسوولان کتابخانه شهید دستغیب خدمات کتابخانه‌ای را در ساختمانی استیجاری ارایه می‌کنند.»

در نقشه ساختمانی این کتابخانه سالن اجتماعاتی با گنجایش بیش از 200 نفر طراحی شده و دارای بخش‌های مخزن و مجزای کودک، قرائت‌خانه و اتاق‌هایی ویژه فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری است. اداره کل کتابخانه‌های استان همدان پس از تحویل بنای کتابخانه شهید دستغیب موظف به تهیه تجهیزات می‌شود.

گنجینه آثار مکتوب مولفان همدان
گنجینه آثار مکتوب مولفان این استان در کتابخانه مرکزی همدان با هدف ایجاد سرای اهل قلم استان و ارتباط با نویسندگان و مولفان راه‌اندازی شد. 

به گفته استعدادی، جمع‌آوری آمار مولفان و تاليفات آن‌ها اقدامی ضروری به شمار می‌آید و حمایت جدی از مولفان و نویسندگان استان، برپايي نمایشگاه دایمی آثار مولفان و مفاخر استان همدان، گردآوري، چاپ و نشر كتاب، اقداماتي‌اند كه در غناي فرهنگي استان همدان موثرند است.

رونمایی از سومین کتابخانه هوشمند ایران
همزمان با دهه فجر امسال سومین کتابخانه هوشمند ایران در کتابخانه مرکزی همدان رونمایی شد.
 
این کتابخانه هوشمند در مخزن کتابخانه مرکزی همدان ایجاد شده است.
 
کتابخانه‌های هوشمند به شکل مکانیزه و بدون دخالت کتابدار خدماتشان را ارایه می‌دهند.

آغاز ساخت کتابخانه استاندارد اسدآباد 
در روزهای پایانی سال کلنگ ساخت نخستین کتابخانه استاندارد استان همدان در شهر اسدآباد به زمین خورد. اعتبار احداث این کتابخانه حدود دو میلیارد ريال است که به همت اداره راه و شهرسازی استان همدان در زمینی با مساحت دو هزار و 500 متر مربع بنا می‌شود. 

دومین کتابخانه مرکزی در استان همدان نیز در شهرستان ملایر با اعتباری حدود سه هزار میلیارد ريال بنا خواهد شد. اینک کتابخانه مرکزی ملایر در مرحله جانمایی و تعیین «اداره سازنده» قرار دارد. 

آماری از عملکرد کتابخانه‌های استان همدان
امسال 30 هزار و 600 جلد کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تامین منابع سازه ایستگاه‌های مطالعه همدان ارایه شدند. همچنین در سال 1391 حدود 90 هزار و 800 جلد کتاب به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به کتابخانه‌های این استان عرضه شدند. منابع کتابخانه‌های مشارکتی استان همدان در سال 1391 نیز به 76 هزار و 700 جلد رسید.

تعداد نشریات دریافتی این کتابخانه‌ها امسال 42 هزار و 958 نسخه بود. همچنین در سالی که پشت‌سر گذاشتیم، شش هزار و 829 جلد کتاب به کتابخانه‌های استان همدان اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین

اخبار مرتبط