هفدهمین شماره دو فصلنامه علمی – پژوهشی با عنوان «جستارهای اقتصاد ایران؛ با رویکرد اقتصاد اسلامی» منتشر شد. این اثر مبنای نظری سنجش عدالت اقتصادی در اسلام را دربردارد.-
این دو فصلنامه اهدافی مانند «نظریهپردازی در زمینه اصول مکتب و نظام اقتصادی اسلام مانند عدالت اجتماعی – اقتصادی، نقش و همچنین جایگاه دولت و بازار با رویکرد کمک به تبیین و اصلاح سیاستهای کلان اقتصادی کشور»، «کاربردی کردن دانش نوبنیاد اقتصاد اسلامی با عنایت به مسائل و چالشهای اقتصاد ایران» و «بهرهبرداری از منابع طبیعی (انفال) در کشور با رویکرد اقتصاد اسلامی» دنبال میکند.
«آثار بخشی سیاست پولی در چارچوب نظام بانکداری بدون ربا»، «خطر اخلاقی و ارایه الگوی کاربردی کاهش آن در عقود مشارکتی» و «بررسی تطبیقی دانشمحوری اقتصاد ایران با کشورهای منطقه با تاکید بر مسئله حقوق» عناوین برخی از مقالههای ارایه شده در این دو فصلنامه را تشکیل میدهند.
از دیگر مقالههای عرضه شده در این اثر میتوان به مقالههای «تحلیل کمی الگوی اقتصاد سیاسی تخصیص بودجههای استانی در ایران»، «تحلیل و رتبهبندی ریسکهای اوراق مشارکت ارزی در بازارهای ثانویه» و «الگوسازی عوامل موثر بر انحراف و آسیبپذیری قانون سیاستهای کلی اصل 44» اشاره کرد.
در بخشی از این اثر میخوانیم: «مطالعات اخیر در زمینه چالشها و مسائل پیش روی بانکداری اسلامی نشان دادهاند که یکی از مهمترین موانع جدی در سر راه اجرایی شدن عقود مشارکتی، مشکل خطر اخلاقی است؛ از این رو با توجه به اهمیت موضوع از یک طرف و اینکه تاکنون مطالعهای با این موضوع در بانکداری بدون ربای ایران انجام نگرفته است، در این اثر بعد نظری این مسئله ذیل تئوری نمایندگی در اقتصاد بررسی شده است.»
در این اثر با استفاده از روش تحلیلی – توصیفی و با استفاده از منابع معتبر، ریسک اوراق مشارکت ارزی تحلیل شده است و سپس بااستفاده از روش AHP گروهی و انجام مطالعات میدانی، انواع ریسکها با در نظر گرفتن دو معیار احتمال وقوع و شدت رتبهبندی و راهکارهایی برای کاهش ریسک اوراق ارایه شده است.
هفدهمین شماره دو فصلنامه علمی – پژوهشی با عنوان «جستارهای اقتصاد ایران؛ با رویکرد اقتصاد اسلامی» با مدیر مسوولی علیرضا اعرافی با شمارگان یک هزار و 500 نسخه، 201 صفحه و به بهای سه هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه راهی بازار نشر شده است.
نظر شما