نویسنده کتاب «شرحی بر چهل حدیث امام خمینی (ره)» گفت: باید در هر خانه یک نسخه از کتاب «چهل حدیث امام خمینی (ره)» باشد، زیرا این اثر میتواند نقش یک درمانگر روح و روان را در هر خانواده ایفا کند. امام(ره) در این کتاب نقش یک طبیب را دارد که سعی میکند بیمارهای پنهان نفس انسان را درمان کند.-
زمانپور با اشاره به اینکه بخش اخلاق این کتاب به دو بحث «رذایل اخلاقی» و «فضایل اخلاقی» میپردازد، افزود: حدیث نخست این کتاب «نفس» نام دارد و بیان میکند که اعمال خدایی و شیطانی هر فرد از نفس او نشات میگیرند. کلیدیترین و اساسیترین احادیث این اثر، حدیث نخست است چون این حدیث دریافت مفهوم دیگر احادیث را هم سهلتر میکند.
وی با بیان اینکه احادیث بعدی این کتاب به انجام کارهای خوب و بد اختصاص پیدا کردهاند و اتفاقاتی را که در نفس هر انسان رخ میدهند، بازگو میکنند، بیان کرد: «ریا»،«کبر»، «عُجب» و «حسد» از مهمترین رذایل اخلاقیاند که در کتاب «چهل حدیث امام خمینی (ره)» به آنها پرداخته شده است.
نویسنده کتاب «لطایف عرفانی برگرفته از آثار امام خمینی(ره)» گفت: کتاب «چهل حدیث امام خمینی (ره)» مانند یک کتاب پزشکی برای شناخت بیماریهای باطنی و نفسانی انسان است. امام(ره) در این کتاب نقش طبیبی را دارند که با مراجعه به احادیث اهل بیت(ع) راهکارهای درمان بیماریهای پنهان نفس انسان را ارایه میدهند. راهکارهای بیان شده در این کتاب هم نقش یک درمانگاه روحی را در منزلی که این اثر در آن وجود دارد، ایفا میکند.
زمانپور ادامه داد: ایشان بعد از توضیح صفات اخلاقی بد به صفات نیکو میپردازند، ویژگیها و فواید خوبی را معرفی و راههای دستیابی به فضایل اخلاقی را ارایه میکنند. از مهمترین احادیث صفات نیکو که در این کتاب بیان شدهاند، میتوان «شکر»،«توکل»،«تفکر»، «صبر» و «توبه» را نام برد.
نویسنده کتاب «شرحی بر چهل حدیث امام خمینی (ره)» با اشاره به اینکه بیدار سـاخـتـن خـوانـنـده و تـنـبـه دادن بـه مخاطب، در شرح این روایات مورد نظر امام(ره) بوده اسـت تا مخاطب از همنشینی با لذات دسـت بـردارد و همنشین اعـمـال صـالح شود، اظهار کرد: امام(ره) مکتوبی را نوشتهاند تا آدمی با مطالعه آن، ضمن طى طریق سلوك، خود را از صفات بد و ناپسند مبرا سازد، هـدایـت شود و در نهایت، بـا ایـمـان درسـت و عمل پاكیزه خداى خویش را ملاقات كند.
زمانپور افزود: آخرین حـدیـث كـتـاب در شـرح مـطـالبـى اسـت كـه از سـنـگـیـنتـریـن مـطـالب و مـبـاحـث عـرفـانـى مـحـسـوب میشود. مـبـاحـثـى از قـبـیـل جـبر و تفویض عرفانى، بحث ذات و اسماء و صفات حق تعالى، شناخت بارىتعالی و آفرینش آدم بر صورت او و مانند آن در این حدیث بررسی شدهاند. این مباحث را كه همگی بنیه و جنبه عرفانى دارند و هـر یـك از آنها از مـستندات محكم عارفان است، طبعا معظمله به مذاق عرفان تفسیر كردهاند. البته در جـاى خـود مـتـذكـر شدهاند كه حمل این روایات و آیات بر معانى عرفانى به سائقه ذوق شـخـصـى نـبـوده است و ایشان آنان را بـر طـبـق اهـواى كـسـان تفسیر نكردهاند. امـام خـمـینى (ره) در شرح این احادیث به طرح مباحث نفیس عرفانى پرداختهاند و توجه داشتهاند كه عقاید غـیـر از شـرع را در شـرح احادیث وارد نسازند.
وی با اشاره به اینکه نگارش این اثر، سخت و برای عموم مردم قابل فهم است، ادامه داد: موسسه حفظ آثار و نشر آثار امام خمینی (ره) باید تلاش بیشتری برای آسانسازی و روان کردن متن این اثر ارزشمند انجام دهد تا همه مردم به ویژه جوانان بتوانند از این اثر گرانمایه استفاده کنند.
نویسنده کتاب «شرحی بر چهل حدیث امام خمینی (ره)» یادآور شد: از دیرباز عالمان بزرگ حوزه اندیشه و عرفان، یک کتاب را با عنوان «جهل حدیث» تالیف میکردند. این یک سنت بین علمای شیعه برقرار بوده است و عالمان جدید هم این موضوع را از عالمان قدیم به ارث بردهاند و در بین عالمان و عارفان «چهل حدیث» به «اربعین» معروف است.
نویسنده حوزه دین در پایان درباره کتابش با عنوان «شرحی بر چهل حدیث امام خمینی (ره)» گفت: در این کتاب که به زودی چاپ خواهد شد، پنج حدیث نخست کتاب «چهل حدیث امام خمینی (ره)» را با شرحی روان و قابل فهم برای نوجوانان و جوانان دهه سوم انقلاب نوشتهام. این اثر از سوی شرکت تعاونی کارآفرین فرهنگ و هنر تا دو ماه آینده منتشر خواهد شد.
کتاب «چهل حدیث امام خمینی (ره)» تاکنون بیش از 35 بار به شکلهای گوناگون به چاپ رسیده است.
نظر شما