علیرضا صدرا نگارش کتاب «آسیبشناسی سیاسی مهدویت» را به پایان رساند. وی در این اثر دو نوع استبداد در سطح داخلی حکومتها و سطوح بینالمللی را بررسی و راهکارهایی را در حوزه اندیشه سیاسی اسلام ارایه میدهد.-
محقق و نویسنده علوم سیاسی تبین ظلم و جور، بررسی وضعیت جهان اسلام در کنار بیان مصادیق جرم را از مضامین این کتاب دانست و گفت: در تالیف «آسیبشناسی سیاسی مهدویت» به شناسایی دو نوع استبداد پرداختهام؛ نوع نخست استبداد داخلی است. مقصود از این استبداد ظلم حکومتها به ملت، حرکتهای ضدآزادی و مواردی در راستا رعایت نشدن قوانین است. نوع دوم استکبار خارجی و جهانی محسوب میشود. در این بخش ضمن بیان این نکته که این ظلم در شمار استبدادهایی است که جهان همواره در دوران غیبت از آن رنج میبرد، بیان کردهام که رسالت اصلی حکومتها و مردمی که در پی زمینهسازی برای ظهورند، حرکت در راستای از میان بردن ظلم حکومتها و اقدامات ضد استکباری است.
وی درباره سخن اصلی کتاب عنوان کرد: این نوشتار بر اساس نظریات «آسیبشناسی سیاسی مهدویت» به ویژه در سایه مکاتب دینی بیان میکند که افراد و نظامهایی که رسالت خود را زمینهسازی برای مهدویت میدانند،باید برای کاهش ظلم داخلی و اتکبار جهانی در راستای توسعه حکومتهای مردمسالاری بکوشند و به نوعی آمادگی انقلابی دست یابند، آمادگی که همراه با حرکت و پویاست و از انتظار تخدیری و انفعالی به دور است.
صدرا افزود: مجموعه پژوهشهای این تحقیق به مخاطبان خود میگویند که هرچه بشر به بلوغ فکری و تعقلی بیشتری دست یابد مردمسالاری از نوع دینی در میان جوامع توسعه بیشتری خواهد یافت و ظلم، تباهی و توطئه درون کشورها یا در سطح بینالملل کاسته خواهد شد.
مدرس دانشگاه تهران در پایان یادآور شد: کتاب «آسیبشناسی سیاسی مهدویت» در دو بخش کلی آسیبهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی داخلی و بینالمللی را شناسایی و بر اساس دیدگاهها و نظریات سیاسی علامه نائینی مباحثی را در حوزه آیندهنگری و آیندهبینی در حجمی حدود 350 صفحه عنوان میکند.
دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم کتاب «آسیبشناسی سیاسی مهدویت» را در نوبت نشر دارد.
نظر شما