عزیزی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: بخشی از کتابهای سندی بر اساس اسناد سازمان منتشر شده و برخی دیگر کتابهایی هستند که پژوهشگران و محققان از بیرون سازمان بخشی را گزینش کرده و چاپ کردند.
وی اظهار کرد: سازمان اسناد نخست به صورت داخل سازمانی و جزوه با شمارگان محدود شروع به انتشار اسناد کرد و سپس از سال 1364 کتابهای اسنادی به صورت آرشیوی تولید شدند.
معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اوج فعالیت تولید کتابهای سندی در سال 1382 گفت: در این سال کتاب سندی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان« تاریخ طب و طبابت در ایران به روایت اسناد» به کوشش محسن روستایی برنده جایزه کتاب سال شد.
عزیزی با اشاره به چاپ 70 عنوان کتاب سندی از سال 1370تا کنون گفت: از شاخصترین اسنادی که تبدیل به کتاب شدند، میتوان به چاپ اسناد جنگجهانی دوم از سوی بهروز قطبی در دهه 70 اشاره کرد.
وی درباره حوزههای شاخص چاپ کتابهای سندی گفت: کتابهای اسنادی در گرایشهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، روابط خارجی، هنری و خاطرات منتشر میشوند.
عزیزی درباره شاخص ترین کتابهای سندی این حوزهها اظهار کرد: کتاب شش جلدی «اسناد مشاهیر معاصر ایران»، چاپ کتابهایی درباره روابط ایران با ترکیه و فرانسه، گزیده نمایش در ایران، اسناد احزاب سیاسی، اسناد مطبوعات، چاپ خاطرات ناصرالدینشاه؛ نصرالله التزام شهریور 1320، از دیدگاه دربار برای مرحوم عباسی و اسناد نیما یوشیج از نمونههای شاخص در حوزههای کتابهای اسنادی هستند.
معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره کتابهای سندی در نوبت چاپ این سازمان عنوان کرد: مجموعه پنج جلدی در حوزه آموزش مدیریت اسناد الکترونیکی، مجموعه شیوه نامههای تنظیم و توصیف اسناد، کتابهایی در حوزه تاریخ شفاهی، سیر تطور تشکیلات وزرات امور خارجه، مجموعه مقالات همایشها از کتابهای سندی در درست انتشار هستند.
چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
نظر شما