به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم تجلیل از فعالان سالن «معرفی صنعت چاپ» بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سالن جلسات شورای فرهنگ عمومی با حضور احمد علمشاهی، مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی صنعت چاپ و نشر برگزار شد.
علی اسماعیلی، رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این مراسم ضمن تسلیت ایام ارتحال امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، گفت: داشتن هدف متعالی، آیندهنگری، کوشش فراوان برای رسیدن به اهداف، مشخص بودن راه و ایمان داشتن به مسیر انتخابی از ویژگیهای امام خمینی(ره) به شمار میآیند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) بعد از ائمه اطهار(ع) شخصیتی بینظیر و بیبدیل در جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، عنوان کرد: هر چه میگذرد بیشتر به ابعاد وجودی امام خمینی(ره) واقف میشویم. به تازگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) حدود 50 تالیف علمی از امام خمینی(ره) منتشر کرده که بسیار جالب توجه و ارزشمند است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه انتخابات نیز خلق حماسه سیاسی و مظهر اراده ملی است، افزود: همه باید در راستای حضور حداکثری مردم در این حماسه سیاسی تلاش کنیم. در این میان وظیفه اهالی چاپ و نشر اعم از اتحادیه چاپخانهداران، لیتوگرافان، صحافان و ... سنگینتر و مهمتر است و باید با صدور بیانیه مردم را به حضور پر شور در انتخابات ترغیب کنند.
اسماعیلی با اشاره به فعالیتهایی که در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران صورت گرفت، گفت:در این رویداد بزرگ فرهنگی تمام توان و فکر خود را به کار گرفتیم تا نمایشگاهی در خور و شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار شود که در حقیقت با تلاش مجموعههای مختلف کشور موفق به انجام این مهم شدیم.
وی با بیان اینکه بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بدون کوچکترین آسیب امنیتی برگزار شد، ادامه داد: ارزیابیها، نظرسنجیها و مُهر تایید 170 نماینده مجلس شورای اسلامی گویای این مطلباست که بیستوششمین نمایشگاه کتاب تهران از پاکترین نمایشگاههای کتاب به شمار میآید.
رییس بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: اکنون در حال فراهم کردن مقدمات برپایی جلسه شورای سیاستگذاری بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هستیم. بنابراین، از صاحبنظران میخواهیم تا پیشنهادهای خود را در راستای هر چه بهتر برپا شدن نمایشگاه کتاب سال آینده به صورت مکتوب ارایه کنند. بهیقین این پیشنهادها را در صورت کاربردی بودن در نمایشگاه سال آینده عملیاتی خواهیم کرد.
اسماعیلی با بیان اینکه میکوشیم هر سال جنبه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران بر جنبه فروشگاهی آن غالب باشد، بیان کرد: حضور میلیونی مردم در 10 روز برپایی نمایشگاه کتاب تهران بیانگر اهمیت جامعه به کتاب و کتابخوانی است.
وی افزود: از همه فعالان عرصه چاپ و نشر که در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران زحمات زیادی را متحمل شدند، تشکر میکنم. این افراد به تمام قولهایی که داده بودند، جامه عمل پوشاندند. نمایش چاپ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران رویداد بسیار ارزندهای بود که بهیقین شایسته قدردانی است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه چاپ و نشر اقدامهای خوبی صورت گرفته است که به طور مثال میتوان به تدوین سند راهبردی صنعت چاپ کشور اشاره کرد. این سند در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
اسماعیلی در ادامه سخنانش با بیان اینکه این سند باید اجرایی شود، گفت: دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از این پس در راستای عملیاتی کردن سند راهبردی صنعت چاپ کشور گام بردارد.
وی با اشاره به برخی فعالیتهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که سال گذشته در حوزه چاپ و نشر انجام شدهاست، توضیح داد: این معاونت سال گذشته موفق شد با وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهمنامهای را با هدف ارتقای روزافزون صنعت چاپ و معرفی آن به جهان امضا کند. همچنین اهالی صنعت چاپ و نشر توانستند دیداری با رییس جمهوری، قائم مقام وزیر صنعت معدن، تجارت و صنعت و اعضای کمیسیونهای اقتصادی و صنایع مجلس شورای اسلامی داشته باشند و درباره موانع پیشرفت صنعت چاپ و راهکارهای از میان برداشتن این موانع سخنرانی کنند.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: بازدید از شهرکهای صنعتی چاپ و نشر و دانشگاهها از دیگر اقدامات این معاونت در سال گذشته به شمار میآید.
اسماعیلی گفت: روزگذشته آییننامه شورای سیاستگذاری صنعت چاپ به تایید سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این پس وظیفه عملیاتی کردن این آییننامه را بر عهده دارد.
وی پیشنهاد داد: برنامهریزی در راستای برگزاری همایش تخصصی بینالمللی صنعت چاپ با هدف بررسی تهدیدها و فرصتهای این صنعت ضروری به نظر میرسد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: امیدوارم با تلاشهایی که صورت گرفته و خواهد گرفت، صنعت چاپ بیش از پیش شکوفاتر شود، چرا که هرچه این صنعت شکوفاتر شود، وابستگی به تکمحصولی و صنعت نفت کاهش مییابد.
اسماعیلی در پایان راه رسیدن به قله اقتدار علمی را دستیابی به اقتدار فرهنگی دانست و گفت: یکی از راههای رسیدن به اقتدار فرهنگی، پیشرفت روزافزون در صنعت چاپ است. بنابراین، همه باید تلاش کنیم موانع موجود در مسیر ارتقای این صنعت را از میان برداریم.
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۱
نظر شما