خاطرات دفاع مقدس سرتیپ دوم علی مولوی حقیقی در کتاب «روزهای بیقرار» تدوین شده است. این اثر در فاصله پنج ماه از چاپ نخست، اکنون از سوی نشر طنین قلم به چاپ چهارم رسیده است.-
وی درباره چرایی انتخاب روایت خاطرات شهید قائنی برای تکمیل خاطرات راوی افزود: آنها نسبت فامیلی دوری با هم داشتند و از سوی دیگر، شهید قائنی بیشترین حضور را در خاطرات مولوی حقیقی داشت. ثبت و ضبط این خاطرات نزدیک به دو ماه زمان برد و راوی اثر بر مراحل کار نظارت داشت.
جهانگشته درباره قالبی که در نگارش کتاب از آن بهره برده است گفت: این اثر در قالب خاطره - داستان به نگارش درآمده است و دلیل انتخاب این قالب، حساسیتهای موجود در بازگویی حوادث جنگ تحمیلی عراق علیه ایران برای مستند بودن خاطرات است. همین اتفاق باعث شد تا از قالب ادبی رمان که بیشتر زاده تخیل نویسنده است فاصله بگیرم و قالب ادبی خاطره - داستان را انتخاب کنم.
وی بازه زمانی روایت خاطرات را در سیری خطی و از کودکی راوی تا پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران عنوان کرد و افزود: این اثر سفارشی بود و زمان کافی برای پرداخت موضوعها نداشتم. به نظر من این کتاب تمام شده نبود و به همین دلیل میبینید که آخرین بخشهای کتاب به نظر شتابزده است.
جهانگشته با اشاره به جلسههای نقدی که برای این اثر در مراکز فرهنگی و حوزه هنری استان خراسان رضوی برگزار شده است گفت: منتقدان هفتاد درصد کتاب را قابل قبول میدانستند و به 30 درصد آن انتقاد داشتند که به شتابزدگی پایان کتاب مربوط بود. البته اگر فرصتی پیش میآمد که پایان کتاب را تغییر دهم و خاطراتی را به آن اضافه کنم از ضعف اثر کاسته میشد. اما امتیاز کتاب با ناشر و راوی است و بنده اختیاری برای تکمیل مطالب کتاب ندارم.
وی افزود: سرتیپ دوم مولوی حقیقی در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران از فرماندهی گردان تا فرماندهی در عملیاتی مانند خیبر را تجربه کرده است. همچنین مدتی فرمانده سپاه پاسداران کردستان و سپس فرمانده سپاه پاسداران سیستان و بلوچستان بوده و ریاست بنیاد شهید شهر مشهد را هم بر عهده داشته است.
کتاب «روزهاي بيقرار: خاطرات سرتيپ دوم پاسدار علي مولوي حقيقي» در قطع رقعی و 376 صفحه و با بهای 100 هزار ریال در فاصله پنج ماه از نخستین چاپ از سوی نشر طنین قلم به چاپ چهارم رسیده است.
نظر شما