علیرضا نادعلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در معرفی اجمالی سابقهی کانون اندیشه جوان اظهار کرد: کانون یک موسسه فرهنگی ـ پژوهشی غیر انتفاعی و غیر دولتی وابسته به «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» است که در سال 1377 با دستور و نظر مقام معظم رهبری برای تبیین، تبلیغ و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی بین جوانان، دانشجویان و طلاب راه انداری شد.
وی درباره نحوه کار کانون گفت: ما از دو رویکرد کارهای خود را پیش میگیریم. نخست رویکرد مساله شناسانه، اینکه مساله جوانان امروز ما چیست؟ دوم رویکرد مخاطب شناسانه، سلیقه مخاطب مورد توجه قرار میگیرد. در عرصه تولید کتاب که از مهمترین قالبهای کاری ما است توجه به جمع و جور بودن کتاب و جوانپسند بودن آن و استفاده از قلمهای روان که باب میل جوانان امروز ما است، به طوریکه در 15 سال گذشته از آغاز فعالیت کانون بیش از 300 عنوان کتاب تولید شده است.
نادعلی ادامه داد: ما همانند ناشر سنتی عمل نمیکنیم و کتابهایمان به تفکیک موضوعی و مخاطبی است و دارای دسته بندی منعطفی است که شامل کتابهای «کتاب جوان» مخصوص دانشآموزان سال آخر دبیرستان و ورودی به دانشگاه،«کتاب دانشجو» برای جوانانی با تحصیلات کارشناسی، «کتاب اندیشه» برای جوانانی در سطح کارشناسی ارشد، «کتاب پرسمان» برای پاسخگویی به پرسشها و شبهات فکری معرفتی تدارک دیده شده است. جدا از این دسته بندی دو مجموعه دیگر نیز تهیه شده است. نخست مجموعه 40 جلدی «چلچراغ حکمت» که بررسی موضوعی اندیشههای شهید مطهری میپردازد و مجموعه 40 جلدی «از چشم انداز امام علی(ع)» تبیین مساله محور آموزههای امیرالمومنین(ع) است.
وی اظهار کرد: اندیشه دینی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی محور کتابهای کانون است و از نکات مهمی که در در این کتابها مد نظر است نوآوری در طرح جلد کتاب است. با توجه به پایین بودن ساعات مطالعه در بین جوانان، کتابچههای «مشق آزاد» برای اولین بار در قطع جیبی و حجمی در حدود سه هزار و 500 کلمه و در قالب سبک خاص، در ساحت فرهنگ و اندیشه، تولید و توزیع شده است و از نکات بسیار مهم آن قیمت بسیار مناسب این کتاب است.
مدیر این کانون فرهنگی افزود: به علت مشکلات بودجهای در سال گذشته بسیاری از کارها با مشارکت دیگر نهادها و موسسات انجام شده است و به طبع کارهایی که در برنامهها گنجانده شده و باید انجام میشد روی زمین مانده است و از علل آن میتوان وضعیت اقتصادی و نحو بودجه بندی دولت در تخصیص منابع اشاره کرد که باعث بروز مسایل زیادی برای ما شده است و برای آماده سازی کارهای دیگرمان نیاز به حامیان مالی داریم .با این وجود ما در سال گذشته بیش از 40 عنوان کتاب منتشر کردیم. بسیاری از کارها توسط افراد ما در پژوهشگاه انجام شده است و تعدادی توسط برخی افراد در خارج از مجموعه انجام شده است و مهمترین امتیاز کانون حمایت «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» و پشتوانه فکری آنها از این مجموعه است.
نادعلی درباره بازخورد کارهای کانون گفت: پیمایشهای روز، اساس عملکرد ما قرار دارد که براساس اولویتهای موضوعی کتاب در نمایشگاههای بین المللی کتاب و ارتباط گیری با مخاطبان صورت میگیرد. امسال کانون برای نخستین بار با 32 عنوان کتاب در نمایشگاه قرآن حضور دارد و از روی فروش و واکنشهای مشتریان توفیق عملکردی خود را خواهد سنجید.
وی در مورد راهکارهای افزایش سرانه مطالعه اظهار کرد: کانون میتواند با ورود به عرصه سیرهای مطالعاتی از دو روش عمل کند، نخست تولید آثار متنوع، که تنوع آثار میتواند در موضوع، نوع پرداخت (سبکی، سختی، نرمی) و بسته بندی انجام گیرد و روش دوم ایجاد کردن سیر مطالعاتی برای افراد یعنی آنکه اگر جوان ما به حوزه خاصی علاقه دارد ما راه و کتابهایی را که باید بخواند به او نشان دهیم . این کار در چند ساله گذشته توسط کتابهای سیر مطالعات اسلامی(سما) انجام شد و بعد از آن با تاسیس سایت سیرنما، سایتی در مورد سیر مطالعاتی کتاب در حوزههای مختلف انجام میگیرد.
مدیر کانون اندیشه جوان در مورد برنامههای آینده کانون بیان کرد: به رسمیت شناختن مسایل جوانان و توجه به مشکلات آنان و رصد آنها با توجه به مسایل ثابت جوانان در یک قرن یا 50 ساله گذشته و پاسخگویی به آنها، توجه به مسایل متغیر و قالبها و ایجاد قالبهای جدید و ابتکاری برای جوانان و دانشجویان از برنامههای ما خواهد بود.
نادعلی در ادامه گفت: با تغییرات در دولتها لزوما برنامههای کانون تغییر نمیکند اما تغییرات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی در مباحث فرهنگی تغییر بهوجود خواهد آورد و به تبع آن مسایل و اولویتهای جوانان تغییر خواهد کرد و ما با توجه به این تغییرات باید اولویتهای خود را مشخص کنیم.
دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
نظر شما