به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک سنت وقف از جمله سنتهاي نيکویی است که از ديرباز در میان ايرانيان رواج داشته و منشا خدمات گرانبهايي شده است.
وقف و اهداي آثار فرهنگي و تاريخي از سوي اشخاص به موزهها و کتابخانهها داراي برکتي مضاعف است؛ از يکسو ترويج و فرهنگسازي اين سنت نیکو در جامعه است و از سوي ديگر گامي در جهت حفظ و ماندگاري آثار فرهنگي، تاريخي و هنري اين مرز و بوم به شمار میآید.
بر اساس این گزارش شادروان دکتر اتابکی کارمند وزارت امور خارجه بود. در نخستین ماموريتي که به وی ابلاغ شد به بيروت رفت. آن زمان دکتر اتابکی کارمند سفارت ايران در لبنان بود از اینرو در همان کشور ادامه تحصيل داده و در دانشگاه سنژوزف لبنان مدرک دکتراي حقوق در رشته فلسفه گرفت.
پایاننامه دکتراي وی درباره غزالي بود. همان زمان دانشگاه سوريه از وی دعوت کرد تا هفتهاي يک روز در آنجا تدريس کنند. مرحوم دکتر اتابکی به سه زبان عربي، انگليس و فرانسه تسلط کامل داشت. دکتر اتابکي در جریان نوشتن پایاننامه دکترا هر آنچه کتاب لازم داشت خريد و کتابخانه بزرگ وی از همان زمان شکل گرفت.
این گزارش می افزاید: مرحوم اتابکي بعد از انقلاب اسلامی هم در زمره افرادي بود که در وزارت امور خارجه به کار گرفته شد. وی پس از انقلاب به مدت دو سال کاردار ايران در لبنان بود. پس از پایان اين دوره در تهران ساکن شد و فرصتي مهيا شد تا همه کتابهاي گردآوري شده، به صورت کتابخانه در يکجا متمرکز شود.
آخرين کار مرحوم اتابکی ترجمهاي از قرآن بود که هفت سال پيش به شکل نفيس منتشر شد. دکتر اتابکی در اين ترجمه سعي کرد ترجمهاي شيوا و سليس از آيات قرآن ارایه دهند تا مخاطبان به آسانی از معني آيات قران آگاه شوند. وی پس از پایان اين کار به رحمت خدا رفت.
بنابراین گزارش و طبق وصیت دکتر اتابکی هزار و 21 جلد کتاب اهدا شده است که مربوط به حوزههاي ادبيات، عربي، فرهنگ لغات و فلسفه است و همراه با برگه انحصار وراثت این کتابخانه اهدا شد. همسر دکتر اتابکی متخصص بیهوشی و علاقهمند به طب سنتی است که کتابهای زیادی در حوزه طب سنتی جمع آوری کرده است.
یکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۳
نظر شما