جعفر توفیقی، نویسنده و مدرس دانشگاه، در نخستین نشست روسای دانشگاهها و مراكز پژوهش و فناوری با اشاره به اينكه مقام معظم رهبری تاكيده كردهاند كه خدمت به مردم وظيفه اصلی دولت است، از علم و فناوری بهعنوان مهمترين پشتوانه خدمت در حوزههای مختلف ياد كرد._
وی افزود: مقام معظم رهبری در ديدار اخير با هيات دولت دو اولويت اصلی كشور را «علم» و «اقتصاد» اعلام كردند و در اولويت اقتصادی نيز بر استفاده از توان علمی نهادهايی نظير شركتهای دانشبنيان تاكيد فرمودند.
دكتر توفيقی ضمن اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب در ديدار با هيات دولت مبنی بر تكميل زنجيره ايده تا محصول گفت: همانطور كه ايشان فرمودند بايد علم را به فناوری و فناوری را به محصول تبديل كرده و برای محصول نيز بازاريابی كنيم.
سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوری با اشاره به خرسندی مقام معظم رهبری از وضعيت علمی كشور، اين نكته را كه دانشگاهيان ما پرچم سربلندی كشور را برافراشته و اقتدار ملی و بينالمللی كشور را موجب شدهاند، مايه افتخار و غرور دانست.
وی گفت: در تمام حوزههای اقتصادی، فرهنگی، سياسی و نظامی اگر موفقيتي نصيب كشور شده به پشتوانه علم و فناوری بوده و اين امر مسووليت ما را در دانشگاهها و وزارت علوم سنگينتر میكند.
توفیقی در ادامه اظهار کرد: زبدهترين افراد در دانشگاهها هستند لذا ما بايد از توان اعضای هيات علمی برای تصميمسازی استفاده كرده و با افزايش مشاركت آنان در فرايندهای تصميمسازی، كيفيت و اجرای مطلوب طرحها را تضمين كنيم.
وی با بیان اینکه در برههای از زمان گذشته، دانشگاهها در حاشيه بوده و علم و فناوری، محدود به آموزش و در انزوا قرار داشت گفت: امروزه علم و فناوری گفتمان مسلط جامعه است لذا بايد با استفاده از اين فرصت برای تحقق اهداف آموزش عالی در اسناد بالادستی تلاش كنيم.
این مسوول افزود: در سياستهای كلی نظام، سند اسلامیشدن دانشگاهها و نقشه جامع علمی كشور 25 سرفصل، 140 راهبرد و 600 اقدام برای مجموعه آموزش عالی كشور پيشبينی شده كه برای عمل به آنها مشاركت همه دانشگاهها و توجه به خرد جمعی لازم است.
سرپرست وزارت علوم ضمن تاكيد مجدد بر ضرورت تداوم دستاوردهای امروز دانشگاهها و مراكز پژوهشی گفت: در چهار سال آينده بايد دانشگاهی داشته باشيم كه ماموريتگرا بوده و در راستای رفع نيازهای كشور حركت كند و فارغالتحصيلان آن بيشترين تعداد شاغلان كشور بوده و بيشترين تاثير را در اقتصاد كشور داشته باشند. با توجه به بحث كيفيت و انجام ارزيابیهای درونی و بيرونی بايد دانشگاههای ما مسير خود را در كسب جايگاههای بالا در رتبهبندیهای جهانی ادامه داده و در سطح دنيا طراز اول شوند.
نظر شما