یکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
ماندگاری آموزش قرآن با دانشنامه قرآنی ویژه نوجوانان

مدیرگروه دایره‌المعارف مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به این‌که آموزش در سنین نوجوانی ماندگارتر از جوانی و بزرگسالی است، گفت: با توجه به اهمیت آموزش قرآن برای نوجوانان، با انتشار دانشنامه قرآنی ویژه نوجوانان تلاشی مضاعف صورت گرفته است تا مبانی کلام خدا با زبانی رسا به نوجوانان آموزش داده شود.-

حجت‌‌الاسلام والمسلمین علی خراسانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: مطالعه دانشنامه قرآنی ویژه نوجوانان را که برای نخستین بار در جهان اسلام منتشر شده است، به نوجوانان مقطع راهنمایی و دبیرستان توصیه می‌کنم.

خراسانی عنوان کرد: جلد نخست دانشنامه قرآن ویژه نوجوانان در سال 1391 با هدف تبیین مفاهیم قرآنی برای نوجوانان منتشر شد و جلد دوم آن مراحل نهایی چاپ و نشر را طی می‌کند و به‌ زودی در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین خراسانی با بیان این‌که این دایره‌المعارف برای نخستین بار در جهان اسلام برای مقطع سنی نوجوانان تدوین شده است، افزود: این مجموعه که در 12 یا 14 جلد منتشر خواهد شد، دارای هزار و 200 مدخل و موضوع است که در دل هر یک از این مدخل‌ها مقاله مستقلی ارایه شده است. 

وی مدخل‌های دانشنامه قرآن کریم ویژه نوجوانان را در سه حوزه معارف و موضوعات قرآن کریم، مباحث علوم قرآنی و اعلام قرآنی طبقه‌بندی کرد و گفت: موضوعات به کار برده شده در مدخل‌های این دانشنامه موضوعات به‌روز و کاربردی برای نوجوانان است. گزینش موضوعات مناسب برای مقطع سنی نوجوانان به عهده گروهی از متخصصان ادبیات کودک و نوجوان بوده و این افراد با نثری شیوا و مناسب مفاهیم قرآنی را برای این گروه سنی بیان کرده‌اند. 

حجت‌‌الاسلام والمسلمین خراسانی درباره موضوع مدخل‌های این دانشنامه گفت: جلد نخست این مجموعه به موضوعاتی نظیر آخر‌الزمان، آسمان، آب، آل ‌ابراهیم، آتش، آدم، آرامش، آرزو پرداخته و چون دانشنامه بر اساس حروف الفبا تالیف شده است، جلد دوم به ادامه حرف الف می‌پردازد.

مدیرگروه دایره‌المعارف مرکز فرهنگ و معارف قرآن، کیفیت گرافیک اثر را از جذابیت‌های این مجموعه دانست و اظهار کرد: صفحه‌آرایی، تصویرسازی و گرافیک این مجموعه از کیفیت قابل توجهی برخوردار است.  همچنین صفحات تمام رنگی آن با استفاده از تصاویر، نقشه و نمودار، به فهم مطالب کمک بسیاری می‌کند. 

وی منبع تدوین این مجموعه را تفاسیر معتبر شیعه دانست و اظهار کرد: در هر یک از مقالات ارایه شده در این مجموعه، از مقالات دایره‌المعارف قرآنی بزرگسالان استفاده شده است. 

حجت‌‌الاسلام والمسلمین خراسانی سپس درباره فعالیت‌های مرکز فرهنگ و معارف قرآن گفت: این مرکز با نگاهی جدید به تفسیر و ترجمه قرآن تاسیس شده و وظایفی مانند تامین منابع و اسناد قرآنى، تدوین فرهنگ‌نامه‌ها و دایره‌المعارف‌هاى متنوع قرآنى، طبقه‌بندى و سازماندهى معارف قرآنى، تدوین تفسیر قرآن و پاسخگویى به سوالات و شبهات برای شناسایى خلأها و نیازها در عرصه فرهنگ قرآنى را به عهده گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط