به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر پنجشنبه، 28 شهریور از نمایشگاه مروری بر آثار جنبش سقاخانه در موزه هنرهای معاصر تهران بازدید کرد.
در این بازدید دو ساعته علی مرادخانی معاون هنری وزیر و همچنین مرتضی کاظمی مشاور وی نیز حضور داشتند. جنتی در این بازدید از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران نیز دیدن کرد.
در این بازدید احسان آقایی رییس موزه هنرهای معاصر تهران ضمن ارایه توضیحاتی درباره نمایشگاه آثار جنبش سقاخانه و آثار گنجینه موزه خواستار توجه بیشتر به موزه هنرهای معاصر تهران و رفع مشکلات این مجموعه شد.
در این دیدار علی مرادخانی با توجه به اهمیت موزه و لزوم ارتقاء کیفیت موزه به استانداردهای جهانی، ابراز امیدواری کرد با اختصاص بودجهای مناسب مشکلات موزه در آیندهای نزدیک به تدریج برطرف شود.
نمايشگاه «مروری بر جنبش سقاخانه در هنر معاصر ایران» سهشنبه 29 مرداد با دبیری مهدی حسینی افتتاح شد. این نمایشگاه تا پایان آبان (1392) دایر خواهد بود.
همچنین کتاب مجموعه آثار ارایه شده در این نمایشگاه، در روزهای باقیمانده از مهلت برگزاری این نمایشگاه منتشر خواهد شد.
در نمايشگاه «مروری بر جنبش سقاخانه در هنر معاصر ایران» بيش از 95 اثر از هنرمندانی چون منصور قندريز، صادق تبريزی، پرويز تناولی، حسين زندهرودی، فرامرز پيلآرام، ناصر اويسی، ژازه طباطبايی و مسعود عربشاهی در هر هشت گالری موزه هنرهای معاصر تهران به نمايش درآمده است.
آغاز کار مکتب سقاخانه را میتوان با آثار حسین زندهرودی در نظر گرفت و در کنار آن به هنرمندان دیگری چون رضا مافی، منصور قندریز، مسعود عربشاهی، فرامرز پیلارام، صادق تبریزی و پرویز تناولی نیز میتوان اشاره کرد. در برخی از کتابها و منابع هنری در بخش تاریخ هنر معاصر ایران، ژازه طباطبایی و ناصر اویسی را نیز در گروه سقاخانه جای میدهند.
این جریان هنری در دهه 1340 شمسی در ایران شکل گرفت. برای نخستین بار کریم امامی، مترجم و منتقد فقید حوزه هنر و ادبیات و نویسنده کتاب «از پست و بلند ترجمه» در توصیف آثار حسین زندهرودی نام «سقاخانه» را به کار برد.
شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵
نظر شما