به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تاکید اصلی این کتاب بر این موضوع است که دولتها، کنشهای اجتماعی را برای حفظ و تامین نیازهای ذاتی خود تعقیب میکنند، حتی هنگامی که این کنشها موازی با موجودیت آنها قرار میگیرد.
به اعتقاد «برنت جی،استیل» مولف کتاب که استادیار علوم سیاسی دانشگاه کانزاس ایالات متحده است گاهی اشکال مختلفی از کنش اجتماعی به انگیزههای رفتار دولتها (اخلاق ـ بشردوستی و شرافتمحوری) اشاره دارند. در این پژوهش این گونهها از طریق نگرش امنیت وجودی (هستیشناختی) تجزیه و تحلیل شدهاند.
امنیت هستیشناختی در روابط بینالملل به شناخت مناسبات اجتماعی وابسته است که این رفتارها بهمنزله عملکرد دولت ـ ملت در مسیر تامین هویت ذاتی و طی زمان تفسیر میشوند. اضطراب از جمله عواملی است که همه انگیزههای کارگزاران اجتماعی را از آنها میگیرد تا آنان حس بودنشان را تامین کنند؛ بنابراین، این کتاب مدعی وجود احتمالات تغییر یافته در «خود» دولت ـ ملتهاست.
«امنیت هستیشناختی در روابط بینالملل» محاسبات تغییر یافته رئالیستها، لیبرالها، سازهانگاران و پساساختارگرایی را از منظر سیاست بینالملل به چالش میکشد و به نوعی مکمل این رویکردهاست.
در این کتاب از دیدگاهها و دستاوردهای امنیت هستیشناختی برای تفسیر سه جریان «بیطرفی بریتانیا در جنگ داخلی آمریکا (1865-1861)»، «تصمیم بلژیک به جنگ با آلمان در سال 1914 میلادی» و «مداخله ناتو در کوزوو در سال 1999 میلادی» استفاده شده و در پایان، به اهمیت خود استفهامی در مطالعه و عملکرد روابط بینالملل توجه شده است.
این کتاب منبع مهمی برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه سیاست بینالملل، قومیتهای بینالمللی، روابط بینالملل و مطالعات امنیتی به شمار میآید.
پژوهشكده مطالعات راهبردی به زودی کتاب دانشگاهی «امنیت هستیشناختی در روابط بینالملل» را روانه بازار نشر میکند.
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۴
نظر شما