چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱
«نظریه‌پردازان فرهنگ سایبر» در کتاب گرد آمدند

انتشارات دریچه نو در کتابی باعنوان «نظریه‌‌پردازان فرهنگ سایبر» اثر «دانیل بل» به معرفی و تحلیل ایده‌های متفکران فرهنگ سایبر(مانوئل کاستلز و دونا هاراوی) پرداخته است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «نظریه‌‌پردازان فرهنگ سایبر» مجموعه‌ آثاری را مورد بررسی قرار می‌دهد که به دنبال مطالعه فرهنگ‌های سایبر، اینترنت و جامعه اطلاعاتی است. این کتاب، با عناوین کلیدی زندگی بر صفحه نمایش، جامعه شبکه‌ای، فضای جریان‌ها و روش‌های سایبر رشد مطالعات فرهنگ سایبر را به عنوان یک علم مطرح می‌کند. 

مسعود کوثری، دانشیار گروه ارتباطات دانشگاه تهران و عبدالعزیز تاتار ترجمه کتاب را بر عهده داشته‌اند. این کتاب نقطه شروعی مطلوب برای کسانی است که قصد دارند بدانند چگونه فرهنگ سایبر را در گونه‌های مختلف نظریه‌پردازی کنند.

در بخش پیشگفتار ویراستار کتاب می‌خوانیم: «هدف اثری که  پیش رو دارید، معرفی چند تن از متفکران این حوزه و ایده‌های آنان است تا به این ترتیب، مروری بر نظریه فرهنگ سایبر فراهم آید. در میان آثار دانشگاهی، این حوزه رشد چشم‌افسایی داشته است، زیرا محققان بسیاری از علوم مختلف، از رایانه گرفته تا فلسفه، مطالعات فرهنگی و جغرافیا، به دنبال درک و توصیف جهانی هستند که هم‌اکنون در آن زندگی می‌کنیم.»

در بخش نخست کتاب با عنوان چرا فرهنگ سایبر؟ در معرفی نظریه‌پردازان فرهنگ سایبر آمده‌است: «در این‌جا سه برهه زمانی از نظریه فرهنگ سایبر مورد بحث قرار می‌گیرد که شامل تاریخ فضای سایبر از مایکل بندیکت، زندگی بر صفحه نمایش از شری ترکل و جامعه اینترنتی از ماریه باکاردیه واست. از این رو این سه اثر برای نشان دادن شیوه‌های مختلف اندیشیدن در مورد فضای مجازی انتخاب شده‌اند و در ادامه دیدگا‌ه‌های مانوئل کاستلز و دونا هاراوی بیان می‌شود.»

در بخش دوم با شرح برهه‌ها در فرهنگ سایبر مواجه می‌شویم.

در ادامه بخش‌های کتاب به معرفی مانوئل کاستلز به عنوان یکی از نظریه‌پردازان شهیر فرهنگ سایبر توجه می‌شود. 

در بخش بعدی کتاب به استادان و متفکران پس از وی اشاره شده که در دنیای ارتباطات مجازی و حوزه‌های در هم تنیده آن صاحب فکرند. یکی از این افراد دونا هاراوی نام دارد که با رساله بیانیه سایبرگ مشهور شد. 

در پایان کتاب نیز به پس از هاراوی پرداخته می‌شود. در واقع مولف کتاب، این بخش را با سرفصل پس از فرهنگ سایبر آغاز می‌کند .

«نظریه‌پردازان فرهنگ سایبر» اثر دانیل بل، ترجمه مسعود کوثری و عبدالعزیز تاتار در 264 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه و قیمت 12 هزار تومان از سوی انتشارات دریچه نو منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها