نوری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: این خیر ارومیهای از سال 1389 که کتابخانه مرکزی ارومیه افتتاح شد سه بار به ایران سفر کرده بود و بنابر عادت خود مبنی بر بازدید از مراکز فرهنگی در هرسفر، تصمیم به دیدار از کتابخانه گرفت و از وضعیت نگهداری میراث مکتوب خطی، چاپ سنگی و سربی در این مکان ابراز امیدواری کرد.
وی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی ارومیه فعالیت خود را از صفر آغاز کرده است، گفـت: این کتابخانه اکنون 135 هزار جلد کتاب چاپی دارد که 50 هزار نسخه آن اهدایی است و با انعکاس خبر اهدای 20 هزار جلد کتاب چاپی دکتر کریمیان سردشتی این آمار اکنون رو به افزایش است.
رییس کتابخانه مرکزی شهرستان ارومیه با اشاره به اینکه بهزاد تمدن فرزند میرزا محمد تمدن تمام کتابهای پدرش را اهدا کرده است، عنوان کرد: آقای تمدن معتقد است که نگهداری از کتابهای خطی و نفیس از سوي دستگاههای فرهنگی و کتابخانههای مجهز بسیار مهم است و اهدای این آثار باعث میشود افراد بیشتری از این آثار استفاده کنند.
وی درباره کتابهای اهدایی ازسوی این شهروند آمریکایی به کتابخانه مرکزی ارومیه گفت: این كتابها شامل شرحها و ترجمههایی بر نهجالبلاغه، تاریخ، ادبیات، تاریخ سلاطین، ادعیه، شعر به زبان تركی و عربی مربوط به زمانهای گذشته در هند و برلین است. همچنین كتابی نیز شامل آموزش الفبای هرمی در بین كتابهای اهدایی وجود داشت كه در استانبول تدوین شده است.
نوری درباره قدیمیترین كتاب اهدایی این خیر ارومیهای گفت: تاریخی ترین كتابی كه از سوی این خیر اهدا شده مربوط به 20 روز پیش بوده که به كتابخانه ملی تهران اهدا شده است و قدمتی 700 ساله دارد. همچنين کتابهای اهدایی به کتابخانه مرکزی ارومیه بر اساس ادعای این خیّر مربوط به 200 تا 300 سال پیش است.
بهزاد تمدن فرزند میرزا محمد تمدن است كه در سال 1332 در ارومیه متولد شده و پس از اتمام تحصیلات خود در كشور، مقیم آمریكا شده است، وی تاكنون چهار جلد كتاب در زمینه معماری و شهرسازی تالیف و به دانشگاه اهدا كرده است. پدر وی صاحب تالیفاتی مهم در حوزه ادبیات و جغرافیا است كه از تاليفات وي مي توان كتابهای دیوان «طرزیافشار»، «تاریخ رضاییه» و «اوضاع ایران در جنگ جهانی اول» را نام برد.
سهشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
نظر شما