به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب در سه بخش اصلی سامان یافته است و علاوه بر این سه بخش، مقدمهای از پروفسور سیدحسین نصر درباره عرفان ثقلین و اهمیت احیای طریقت ثقلین منتشر شده است.
بیانات مقام معظم رهبری در معرفی شخصیت شیخ صفیالدین از دیگر مطالب این کتاب است.
فصل نخست کتاب، به کلیات عرفان عملی و نظری پرداخته است. عرفان و معرفت عرفانی، عرفان نظری و عرفان عملی، شریعت و طریقت و حقیقت، حقیقت سلوک و نیت سلوک، عناوین اصلی این بخش را تشکیل میدهند.
در فصل دوم با عنوان «مبانی عرفان نظری طریقت صفویه» عناوینی مانند نظیر الله در قرآن کریم، صفات مفرد و ترکیبی خداوند، رابطه خداوند با جهان، رابطه خداوند با انسان، توحید، توحید مولیالموحدین امام علی (ع)، اسم قرآن کریم، اسامی و اوصاف قرآن کریم، علوم قرآنی، هدف غایی تنزیل قرآن کریم و اخلاق محمدی آورده شدهاند.
فصل سوم کتاب نیز به «مبانی عرفان عملی طریقت صفویه» اختصاص دارد. در این بخش مطالبی مانند سیر و سلوک معنوی، فقر سلوکی، ارکان اربعه، اذکار، شرح خطبه 20 نهجالبلاغه، کشف و کرامات، تواضع، عشق، قناعت، انفاق و مقامات سلوک، خلوت، تهجد، اعتکاف، خوف، نشانهشناسی و رفع گرفتاری مشاهده میشوند.
بخش پایانی کتاب نیز به نمایه آیات و تصاویری از بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی اختصاص یافته است.
نخستین چاپ کتاب «عرفان ثقلین؛ مبانی نظری و عملی عرفان و طریقت صفویه» در 338 صفحه از سوی آکادمی مطالعات ایرانی لندن منتشر شده است.
جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
نظر شما