به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حافظی در جمع خبرنگاران در حاشیه برپایی نخستین کنفرانس ملی کتابخانه دیجیتالی عنوان کرد: کتابخانههای دیجیتالی در ایران اکنون در مرحله هیبرید( پیوستاری میان کتابخانه سنتی و دیجیتال قرار گرفتند). این کتابخانهها رویکرد متفاوتی را نسبت به کتابخانههای تمام دیجیتال پیش میگیرند.
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی کتابخانه دیجیتالی گفت: این کتابخانهها به دنبال این هستند که محتوا و خدمات دیجیتال را در اختیار کاربران قرار دهند. کتابخانههای دیجیتال پیش از این مبحث مالکیت منابع را مد نظر قرا میدادند اما بحث دسترسی به منابع امروز مهمتر است.
حافظی درباره وضعیت کتابخانههای دیجتالی در ایران گفت: طرح ایجادکتابخانههای دیجیتالی از سال 1380 مطرح شد. این مبحث ابتدا در حوزه پژوهش شکل گرفت و سپس محصولاتی در این زمینه معرفی شد .
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی کتابخانه دیجیتالی اظهار کرد: رسیدن به کتابخانههای دیجیتال به معنی تایید داشتن کتابخانههای دیجیتال در حال حاضر نیست. این طرح فرآیندی است که از یک کتابخانه الکترونیکی شروع میشود و به کتابخانه دیجیتال میرسد.
حافظی عنوان کرد: کتابخانههای ایران از حالت الکترونیکی که منابع آنها سنتی بود و فقط متادیتا داشتند اکنون به این سمت حرکت میکنند که بانک و محتوای اطلاعات خود را به صورت فول تکس ( تمام متن) ارایه دهند و دسترسی به اطلاعات دیجیتال را فراهم کنند. اکنون کتابخانهها در حالت دسترسی به منابع به صورت سنتی و دیجیتالی قرار دارد.
وی گفت: اکنون کتابخانههای دیجیتال در مرحله هیبیرید قرار دارند و بعد از طی این مرحله به کتابخانه دیجیتال می رسیم. بعد از این مرحله؛ دیگر نیازی نیست افراد در کتابخانه حضور پیدا کنند و همه خدمات را میتوان از طریق اینترنت در فضای کتابخانه دیجیتال به مخاطب ارایه داد.
وی افزود: تا رسیدن به این مقطع فاصله کمی داریم و بسیاری از کتابخانههای عمومی در این مسیر حرکت می کنند و امیدواریم این مقصد با آگاهی و ابزار های لازم به ثمر بنشیند.
حافظی درباره طرح امین و غدیر گفت: طرح امین و غدیر اکنون در پژوهشگاه فناوری و اطلاعات ایران الکترونیکی شده و افراد به صورت اینترتی منابع را سفارش میدهند و منابع را دریافت میکنند.
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی کتابخانه دیجیتالی عنوان کرد: طرح سهام که به صورت کامل و دیجیتالی منابع داخلی و خارجی را در اختیار کاربران قرار میدهد. اکنون بخشی از این طرح در پژوهشگاه فناوری و اطلاعات آماده شده و فازهای دیگر آماده میشود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، طرح غدیر راهکاری است که متقاضیان با عضویت در این طرح می توانند به صورت مستقیم به کتابخانه های عضو این طرح مراجعه نموده و از کلیه خدمات آنها استفاده کنند. براساس طرح امين هم کليه دانشجويان و اعضاي هيأت علمي دانشگاه با مراجعه به مسئول اين طرح در کتابخانه مرکزي دانشگاه ميتوانند منابع مورد نياز خود را از ساير دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي عضو طرح تقاضا کنند.تکميل دقيق فرم اطلاعات کتابشناختي منابع مورد نياز و پرداخت هزينه سفارش توسط متقاضيان الزامي است.
چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۸
نظر شما