استان هرمزگان همزمان از امروز میزبان بيستونهمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر شد.
مراسم افتتاحیه جشنواره موسیقی در استان هرمزگان، امروز ساعت 16 با اجرای موسیقی میدانی از سوی گروه لیوا شروع میشود و در ادامه گروههای شرکت کننده در جشنواره به ترتیب در دو سانس ساعت 18 و 21 در تالار شهید آوینی به صحنه میروند.
گروههای دلوش به سرپرستی علی دلوش از بندر لنگه، ردیف به سرپرستی علی محمود بحری از بندر کنگ، عود به سرپرستی محمد منصور وزیری از قشم و صدف به سرپرستی محمد صدیق کمال در سانس اول از نخستین روز جشنواره به صحنه میروند.
در نوبت دوم از نخستین شب جشنواره در هرمزگان، گروههای مارگیر به سرپرستی غلام مارگیری از میناب، آنامیس به سرپرستی حسن سنجابی از میناب، چی چی بهریز به سرپرستی حسن فیروزی از میناب و گروه نوازنده به سرپرستی محمد نوازنده از بندر جاسک میزبان مخاطبان جشنواره خواهند بود.
روز دوم جشنواره در این استان، به اجرای گروه «کلیز – بادگیر» در سانس نخست و اجرای محسن آزادبخش، هادی آرمین، هادی آئینطلبو اسحق احمدی در سانس دوم اختصاص دارد.
گروههای «جعله» به سرپرستی موسی کمالی، نغمه هرمزگان به سرپرستی سلیمان ایرانمنش ، کالنگ به سرپرستی قنبر راستگو از بندر عباس در سانس اول روز سوم برنامه اجرا میکنند و اجراهای سانس دوم این روز به اجرای گروه «بوم و بر» به سرپرستی فاضل جمشیدی اختصاص دارد.
روز چهارم جشنواره به اجرای گروه تروند اختصاص دارد که از نمونه گروههای موسیقی بانوان کشور است.
گروه سنتی ایرانی هرمزگان با دو نوازی افقه برنامه سانس نخست روز آخر جشنواره در هرمزگان است و اجرای سانس دوم در این روز به دفنوازان «چاوش» با هنرمندی رضا احمدی، سعید ملاحسینی و غلامرضا اولی بندری اختصاص دارد.
در جشنواره موسیقی فجر استان هرمزگان از حسن قویدل و غلام مارگیری از پیشکسوتان موسیقی میناب، محمد منصور وزیری، علی دلوش و محمد نوازنده از پیشکسوتان موسیقی قشم، بندر لنگه و جاسک و نیز صالح آتون، احمد توحدی، قنبر راستگو، سلیمان ایرانمنش و فاطمه رضایی از پشکسوتان موسیقی بندرعباس تقدیر میشود.
همچنین گرامیداشت زنده یادان احمد حبیبزاده و جمشید تنی نیز از دیگر برنامههای جشنواره موسیقی فجر در استان هرمزگان است.
در این جشنواره همچنین هر روز یک کارگاه آموزشی با حضور اساتید و محققان موسیقی نواحی ساعت 16 تا 17 در تالار شهید آوینی برگزار میشود.
برای معرفی برنامههای بیستونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر کتابی تدوین شده است که همزمان با شروع جشنواره (24 بهمن 92) توزیع و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
در این کتاب نام افراد برگزار کننده جشنواره و سمت آنها، اسامی هیات داوران در هر بخش، نام گروههای هر بخش، اعضای گروهها و تاریخچهای از آنها ارایه شده است.
همچنین در این کتاب عنوان قطعاتی که نوازندگان در طول اجرا مینوازند، همراه اطلاعات هر سالن مثل آدرس، تلفن تماس و ظرفیت سالن به چاپ رسیده است.
بیستونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر طی 25 بهمن تا یکم اسفند 92 در سراسر کشور برگزار شده است. /
نظر شما