«چهل و چهل سالگی» بهقلم محمد سیاسی منتشر شد. این کتاب پژوهشی درباره اساطیر، ادیان آسمانی، باورهای عامیانه پزشکی و ادبیات پارسی درباره عدد چهل است.
فصل نخست که «ریشهیابی (اتیمولوژی) علم اعداد» نام دارد، به عدد یک به عنوان عدد ذات ازلی، عدد دو عدد قطعیت و تقسیم، عدد سه ترکیب فراگیر، عدد هفت و عدد چهل به عنوان عدد کمال و آمادگی پرداخته شده است. در فصل دوم کتاب، «چهل در فرهنگ عامه و اساطیر» بررسی شده و رد پای آن در ضربالمثلها، عقاید، رسوم و قصهها پی گرفته شده است.
«چهل و کاربرد آن در ادیان آسمانی» عنوان فصل سوم کتاب بهشمار میآید که به جلوههای این عدد در سرگذشت و زندگینامه پیامبرانی چون زرتشت، عیسی، موسی، داوود و پیغمبر اسلام(ص) پرداخته، همچنین روایاتی از آنها را نقل کرده و چهل و کاربرد آن را در قرآن و احادیث اسلامی بررسی میکند.
نویسنده در فصل چهارم به ادبیات رجوع کرده و «چهل و کاربرد آن را در ادبیات فارسی» پیگیری کرده است. در این فصل به بررسی زندگی شاعرانی چون مولانا، عطار نیشابوری، سنایی غزنوی، ناصر خسرو، ایرج میرزا و از شاعران معاصر به شعر نادر نادرپور، فریدون مشیری، علی موسویگرمارودی، سید حسن حسینی، محمدتقی بهار و... پرداخته و حوادث مربوط به چهل ساله شدن آنها را در زندگی و شعرشان بازگو میکند.
فصل پایانی کتاب به حیطه تخصصی نویسنده اختصاص دارد و مولف در این بخش به مباحث پزشکی و روانپزشکی مرتبط با چهل سالگی میپردازد. «چهل سالگی»، «بلوغ دوره روانی» و «مکتب روانکاوی کارل یونگ» بخشهای این فصل از «چهل و چهل سالگی» بهشمار میآیند.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «دفتر پیش رو اثر ارزشمند دیگری از طبیب ادیب و شاعر ارجمند دکتر محمد سیاسی است که آثاری چون یادگار سخنیار، پزشکی در شاهنامه و طبیبان شاعر را در کارنامه خود دارد. دکتر سیاسی از بین اعداد چهل را برگزیده؛ عدد کمال و تقدس و پختگی، عدد چهل در این پژوهش همچون دیگر مقولات نومرولوژی ماهیت کمی خود را از دست داده و معنای کمال و تمامیت یافته است، اما این کندوکاو تفاوتی آشکار با آثار سایرین دارد و آن این که نویسنده ارجمند کتاب بنا به رشته تخصصیاش (پزشکی) به اهمیت کیفی عدد چهل در دانش طب و روانشناسی نیز پرداخته است.»
«چهل و چهل سالگی» بهقلم محمد سیاسی در 215 صفحه با شمارگان 500 نسخه و بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار به چاپ رسیده است.
نظر شما