یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۱
انتقال کتابخانه میراث فرهنگی در سال 89 ، آسیب‌های جدی به آثار و اسناد وارد کرده است

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم بازگشایی کتابخانه سازمان میراث فرهنگی به نگرانی های پژوهشگران و باستان‌شناسان درباره مفقود شدن اسناد با ارزش باستان‌شناسی پاسخ گفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم بازگشایی مرکز اسناد و کتابخانه سازمان میراث فرهنگی یکشنبه (24 فروردین‌ماه) با حضور مسعود سلطانی‌فر،‌ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سیدرضا صالحی امیری، رییس کتابخانه ملی ایران و جلیل گلشن، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سالن آمفی تئاتر سازمان میراث فرهنگی، برگزار شد. 

جلیل گلشن، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ابتدای سخنانش گفت: کتابخانه میراث فرهنگی با تاسیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 67 شکل گرفت و از مراکز واحدهای مختلفی مانند مرکز باستان‌شناسی و مردم‌شناسی متشکل بود اما حرکت جدی کتابخانه در اوایل دهه 70 و با اقدامات مرحوم کازرونی شکل گرفت و مورد استفاده محققان و پژوهشگران قرار گرفت. 

وی افزود: متاسفانه در سال 89 و در جریان انتقال کتابخانه و مرکز اسناد به شیراز آسیب‌های جدی هم از لحاظ انسانی و هم اسنادی به پیکره این مرکز وارد شد. به‌ویژه در زمینه اسناد. بخشی از آنها مفقود، بخشی دیگر پاره و بخشی در شرایط نامناسب که البته این مجموعه با تلاش همکاران احیا شد اما متاسفانه مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم این است که وضعیت کتابخانه و مرکز اسناد با آن‌چه قبل از انتقال به شیراز بود تفاوت زیادی دارد. 

گلشن ادامه داد: این اسناد یک روزه و با حضور یک نفر از همکاران کتابخانه به شیراز منتقل شد اما در بازگشت تلاش شد این امانت به سلامت به تهران بازگردد و در محل فعلی مستقر شود و از امروز به بعد امکان دسترسی آن برای پژوهشگران و محققان و دانشجویان مهیاست. کتابخانه موجود در بردارنده 60 هزار جلد کتاب است که از این تعداد 47 هزار جلد متعلق به سازمان میراث فرهنگی، 13هزار جلد توسط افراد خیر اهدا شده است و همچنین دارای نشریات داخلی و خارجی است.

وی افزود: نقشه، پرونده‌های ثبتی آثار تاریخی، عکس، اسناد راکد باستان‌شناسی، فیلم ویدیویی، اسلاید، نوار کاست و مجموعه پژوهش‌های پژوهشکده مردم‌شناسی از دیگر اقلام موجود در این کتابخانه است. همان‌طور که ذکر شد کتابخانه فعلی با آن‌چه که در گذشته بوده متفاوت است قبل از انتقال این کتابخانه به شیراز ما فضا و ورودی زیادی داشتیم اما اکنون قرائت‌خانه‌ای نداریم. 

گلشن اظهار کرد: مشکل دیگر درباره اسناد و مفقود شدن آنها در طول انتقال به شیراز است که باید این نوید را به پژوهشگران بدهم که برای کنترل مجدد آنها اقدام می‌کنیم و آمار دقیق به جامعه علمی کشور ارایه خواهیم کرد. خوشبختانه در زمینه کتاب کسری زیادی نداریم، کار دیگری که در طول این مدت همکاران ما انجام دادند فراهم کردن مقدمات ایجاد کتابخانه دیجیتال بود که با استقرار کتابخانه و مرکز اسناد امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این کتابخانه دیجیتالی هم راه‌اندازی شود. 

وی در پایان سخنانش گفت: امروز با حضور صالحی‌امیری، رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران امیدواریم ارتباط ما با این مرکز و کتابخانه ملی و مراکز انتشاراتی و تحقیقاتی بیشتر شود و خدمات لازم را برای پژوهشگران فراهم کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها