چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۶
7هزار نفر به عضویت کتابخانه‌های عمومی کشور درآمدند/ ناشران نیز در مدیریت نمایشگاه ایفای نقش کنند

رییس حوزه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که هیچ نمایشگاه کتابی در دنیا به لحاظ بازدیدکننده و بین‌المللی بودن به پای نمایشگاه کتاب تهران نمی‌رسد، گفت: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، 7 هزار نفر ایگان به عضویت کتابخانه‌های عمومی کشور درآمدند.

علی اکبر حاج‌مومنی، مدیر غرفه و رییس حوزه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با هدف شرکت در همایش بزرگ فرهنگی کتاب، در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافت. این نهاد تلاش کرد در این همایش، زمینه همبستگی و تعامل بیش از پیش با ناشران را برقرار کند.

وی ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با مراجعان مختلفی مواجه بود که بسیاری از آن‌ها مطالبه کتاب نمی‌کردند بلکه خواستار دریافت بُن کتاب بودند. این بار نهاد چیزی با عنوان بُن در اختیار آن‌ها نگذاشت بلکه احترام، استقبال از افکار، ایده‌ها و پیشنهادهای آن‌ها را در راس فعالیت‌های خود قرار داده بود.

رییس حوزه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: این نهاد در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران دو هدف اصلی را دنبال کرد؛ نخست، ثبت‌نام رایگان از بازدیدکنندگان از طریق پرتال در مدت زمان برپایی نمایشگاه کتاب تهران و دوم این‌که زمینه عضویت رایگان علاقه‌مندان در سایت www.irannamayeh.ir را فراهم کرد.

حاج‌مومنی توضیح داد: روزانه حدود 600 نفر در نمایشگاه کتاب تهران رایگان به عضویت کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور درآمدند و در نهایت، در آخرین روز برپایی نمایشگاه کتاب تهران، 7 هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور عضو شدند. همچنین 4 هزار و 700 نفر در این نمایشگاه هم تحت‌وب و هم به صورت حضوری در سایت www.irannamayeh.ir ثبت‌نام کردند.

وی با بیان این‌که مجموع هزینه‌های که برای غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران صرف شد، 19 میلیون تومان بود، گفت: از نکات قابل توجهی که در غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این دوره از نمایشگاه رُخ داد، حضور مستمر و همیشگی محمدحسین ملک‌محمدی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود؛ وی تمام مدت 10 روز نمایشگاه کتاب تهران را در غرفه حضور یافت و با بازدیدکنندگان غرفه به‌ویژه کتابداران ملاقات کرد چرا که هدف ما مقام‌محوری نبود بلکه هدف، ایجاد تعامل با ناشران، کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور بود.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: در غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آمار و اطلاعان کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور به تفکیک استان‌ها، تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی کشور، تعداد کل کتاب‌های کتابخانه‌های عمومی کشور، وضعیت فضای کالبدی کتابخانه‌ها و تصاویری از کتابخانه‌های عمومی کشور ارایه شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که «چه پیشنهادی برای متولیان برپایی نمایشگاه کتاب تهران دارید تا این رویداد فرهنگی با کیفیت بهتر و بیشتری برگزار شود؟» گفت: پیشنهاد می‌کنم این نمایشگاه برای سال‌های آینده با هدف استقبال تخصصی بازدیدکنندگان، به‌صورت تخصصی برگزار شود. همچنین به ناشران اجازه دهند تا در غرفه‌های خود و مدیریت نمایشگاه، نقش و ابتکارعمل داشته باشند. چرا که تنها در این صورت است که می‌توان نمایشگاه را به سمت استانداردسازی سوق داد.

رییس حوزه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان گفت: امیدوارم در دوره‌های آینده زمینه برای کیفی‌سازی نمایشگاه کتاب تهران فراهم شود. البته امسال تا حدودی شاهد کیفی‌سازی نمایشگاه در اغلب برنامه‌ها بودیم اما به‌نظرم کافی نیست و باید برای دوره‌های بَعدی پُررنگ‌تر شود تا نمایشگاه از جذابیت بیشتری برخوردار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها