به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حجتالاسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور 27 اردیبهشتماه در نشست خبری «سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم» با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن کریم یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: این مسابقات در بین کشورهای اسلامی یکی از جامعترین و کاملترین برنامههاست.
وی ادامه داد: قرآن کتاب زندگی است و بشر در سایه عمل به قرآن عزت مییابد. برگزاری مسابقات اینچنینی مقدمهای است تا با حقایق قرآن آشنا شویم و با آن ارتباط مستمر پیدا کنیم. در واقع این برنامهها مقدمهای است که مسلمانان به حیات طیبهای که خداوند در قرآن به آن وعده داده است، برسند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن کریم در دو رشته حفظ و قرائت گفت: این مسابقان همزمان با بعثت پیامبر اکرم (ص) و با حضور رییس جمهوري افتتاح میشود و به مدت 6 روز ادامه خواهد داشت.
به گفته محمدی، این دوره از مسابقات قرآن کریم با حضور 15 داور ( 5 داور ایرانی، 10 داور خارجی) و 3 نفر از هیات رییسه مسابقات برگزار میشود.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور از درخواست شرکت 75 کشور در این دوره از مسابقات خبر داد و گفت: با توجه به دریافت تأییدیه فنی از کمیته برگزاری مسابقات تاکنون 65 کشور از این تعداد موفق به اخد این تأییدیه شدهاند.
وی یادآور شد: 98 حافظ و قاری در این دوره از مسابقات شرکت میکنند که دو نفر از این تعداد از کشور ایران خواهد بود. حضور دو نماینده ایرانی در مسابقات نیز نتیجه برگزاری بیش از 1600 مسابقه در سطح کشور است.
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنانش به تشریح برنامههای جنبی پرداخت و اضافه کرد: برگزاری هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی در 10 خرداد از جمله این برنامههاست. بیش از 40 مرکز علمی و پژوهشی برای شرکت در این مراسم اعلام آمادگی کردهاند و نزدیک به 700 اثر شامل مقاله، کتاب و پایاننامه به دبیرخانه این همایش واصل شده است.
وی با اشاره به رشد 40 درصدی تولیدات قرآنی در این همایش گفت: نزدیک به 80 مقاله از 15 کشور خارجی به این همایش ارسال شده است.
حجتالاسلام محمدی همچنین از برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی در حاشیه برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات قرآن کریم خبر داد و گفت: این همایش نیز با حضور نویسندگان، پژوهشگران، استادان و فعالان قرآنی در 7 خردادماه برگزار خواهد شد.
به گفته وی برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی با موضوعاتی مانند سبک زندگی اسلامی، برگزاری محافل انس با قرآن در تهران و استانها دیگر، برگزاری نمایشگاه محصولات قرآنی و برپایی خیمههای معرفت از دیگر برنامههای جنبی این دوره از مسابقات قرآن کریم است.
کارکرد متفاوت مسابقات بینالمللی قرآن کریم
ولي ياراحمدي، رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در بخش دیگری از این مراسم به کارکرد متفاوت مسابقات بینالمللی قرآن کریم با مسابقات داخلی اشاره کرد و گفت: این مسابقات بهانهای برای اجتماع فعالان قرآنی از سراسر جهان حول محور مفاهیم وحدت آفرین قرآن کریم است.
وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا سطح کیفی مسابقات قرآن کریم را بالا ببریم، افزود: این مسابقات 55 دوره است که در مالزی برگزار میشود اما با وجود برگزاری 30 دوره در ایران اکنون میتوانیم بگوییم که این مسابقات در رشته قرائت در ایران از سطح کیفی بهتری در مقایسه با مالزی قرار دارد.
وی در پایان این مراسم تأکید کرد: اقبال جهانی برای شرکت در مسابقات ایران در مقایسه با مالزی بالاتر است و امسال در مسابقات مهمانان ویژهای مانند قاری برجسته میثم تمار و محمد عبدالوهاب طنطاوی خواهیم داشت.-
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
نظر شما