اکبریانی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: دولت یازدهم برای اجرای سیاستهای فرهنگیاش با مشکلات عدیدهای روبروست. البته نگاه و رویکرد فرهنگی مسوولان دولت قابل قبول است، اما همین مشکلات برای تحقق اهداف دولت دردسرساز است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب امسال اغلب ناشران از گرایش بیشتر مردم به خرید کتاب نسبت به دورههای گذشته صحبت میکردند، اضافه کرد: با استناد به نظر فعالان نشر، هر چند تغییر عمدهای در قیمت کتاب نسبت به سالهای قبل دیده نمیشود و هنوز هم برای قضاوت درباره سیاستگذاریهای دولت در بخش فرهنگ و به ویژه کتاب، زود است اما نگاه دولت جدید به مقولههای فرهنگی،سبب امیدواری مردم شده است.
نویسنده «صورت مبهم» ادامه داد: این نگاه سبب شده که تا حدودی فضای انفعال کمتر شود و مردم گرایش بیشتری به کتاب و کتابخوانی داشته باشند. معتقدم اگر شهروندان به آرامش روحی برسند، اقبال آنها به مقولههای فرهنگی و به ویژه کتابخوانی بیشتر میشود.
وی درباره گرانی کاغذ و بحثهایی که درباره ممیزی کتاب مطرح میشود، توضیح داد: هیچکدام از اینها مشکل اصلی کتاب در ایران نیست. در صورتی که آرامش روحی بر جامعه حاکم شود، خیلی از مشکلات فرهنگی ما برطرف میشوند. دلیل بیتوجهی به کتابخوانی را نباید صرفاً در دغدغههای اقتصادی مردم جستجو کرد، این مساله معلول مسایل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هم هست.
اکبریانی افزود: در سالهای پایانی حضور دولت اصلاحات، گرایش به کتابخوانی شکل گستردهای در جامعه داشت. کتابها با شمارگان بالایی منتشر میشدند و جلسات متعدد نقد و بررسی کتاب هم برگزار میشد. به این دلیل میگویم مسائل سیاسی هم در بالا رفتن میزان مطالعه نقش پررنگی دارند.
خالق «کاش به ته کوچه نمیرسیدم» عنوان کرد: با وجود ممیزی، کتابهای ترجمه و تالیف خوبی در بازار کتاب ایران به چشم میخورد. معتقدم باید اطلاعرسانی به گونهای باشد که مردم در جریان ورود آثار ممتاز به بازار کتاب ایران قرار بگیرند تا از این کتابها استقبال شود.
جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
نظر شما