یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۳
راه دشواری در بخش فرهنگ مقابل دولت است

یک نویسنده پشکسوت با انتقاد از روند انتشار کتاب با شمارگان پایین در کشور، راه پیش‌روی دولت برای حل مشکلات فرهنگی کشور را دشوار دانست.

منصور یاقوتی به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: متاسفانه کتاب‌های فاخر ادبیات داستانی و دیگر حوزه‌ها اغلب با شمارگان ‌یک‌هزار نسخه منتشر می‌شوند که به نظرم این یک تراژدی بزرگ برای مقوله کتاب‌ و کتابخوانی در کشور به شمار می‌آید و دولت جدید کار سختی برای سامان دادن به بخش فرهنگی دارد.

وی با تاکید بر این‌که برای کشوری با جمعیت حدود 80 میلیون نفر، چاپ کتاب با شمارگان یک هزار نسخه، به هیچ‌وجه قابل قبول نیست،‌ اضافه کرد: این شمارگان برای یک روستای کوچک مناسب است نه یک کشور! البته برخی رمان‌ها و مجموعه داستان‌های عامه‌پسند وجود دارند که به چاپ‌های متعدد می‌رسند، اما این اتفاق به ندرت برای آثار فاخر و برجسته رخ می‌دهد. 

یاقوتی با اشاره به نقش شرایط اجتماعی در اقبال مردم به مطالعه، افزود: اوایل دهه 60 کتاب‌های با شمارگان بالایی منتشر می‌شدند. آن سال‌ها به دلیل فعل و انفعالات اجتماعی،‌ مردم به مطالعه کتاب و روزنامه، روی خوش نشان می‌دادند و حتی روزنامه کیهان با شمارگان یک میلیون نسخه در روز منتشر می‌شد. به نظرم دولت باید اول به یک واکاوی و آسیب‌شناسی درباره دلایل سقوط سرانه مطالعه بپردازد و در مراحل بعدی برای برون رفت از این وضعیت چار‌ه‌اندیشی کند. 

نویسنده مجموعه داستان «چشم هیچکاک» درباره وضعیت داستان‌نویسان داخلی،‌ توضیح داد: این روزها نوشتن داستان در ایران به سود اغلب نویسندگان نیست و برای ناشرانی که حق‌التالیف ناچیز نویسندگان را هم پرداخت نمی‌کنند،‌ متاسفم. نویسنده در ایران خیلی مظلوم است و هیچ نهادی، حتی رسانه‌ها هم از او حمایت نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: در معرفی کتاب،‌ آموزش و پرورش و رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی می‌توانند نقش پررنگ‌تری داشته باشند. فقط به این ترتیب است که کتاب‌هایی که از کیفیت بالا برخوردارند به مردم معرفی و با استقبال خوبی روبرو می‌شوند. 

منصور یاقوتی متولد پنجم اسفند 1327، داستان‌نویس، شاعر و منتقد ادبی است. او از نویسندگان مطرح سبک رئالیسم داستانی در دهه‌های 40 و 50 ایران است و مجموعه داستان‌های «زخم»، «کودکی من» و «مردان فردا» و رمان‌ «بن‌بست» از آثار شاخص وی به شمار می‌آیند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها