وی با تاکید بر اینکه برای کشوری با جمعیت حدود 80 میلیون نفر، چاپ کتاب با شمارگان یک هزار نسخه، به هیچوجه قابل قبول نیست، اضافه کرد: این شمارگان برای یک روستای کوچک مناسب است نه یک کشور! البته برخی رمانها و مجموعه داستانهای عامهپسند وجود دارند که به چاپهای متعدد میرسند، اما این اتفاق به ندرت برای آثار فاخر و برجسته رخ میدهد.
یاقوتی با اشاره به نقش شرایط اجتماعی در اقبال مردم به مطالعه، افزود: اوایل دهه 60 کتابهای با شمارگان بالایی منتشر میشدند. آن سالها به دلیل فعل و انفعالات اجتماعی، مردم به مطالعه کتاب و روزنامه، روی خوش نشان میدادند و حتی روزنامه کیهان با شمارگان یک میلیون نسخه در روز منتشر میشد. به نظرم دولت باید اول به یک واکاوی و آسیبشناسی درباره دلایل سقوط سرانه مطالعه بپردازد و در مراحل بعدی برای برون رفت از این وضعیت چارهاندیشی کند.
نویسنده مجموعه داستان «چشم هیچکاک» درباره وضعیت داستاننویسان داخلی، توضیح داد: این روزها نوشتن داستان در ایران به سود اغلب نویسندگان نیست و برای ناشرانی که حقالتالیف ناچیز نویسندگان را هم پرداخت نمیکنند، متاسفم. نویسنده در ایران خیلی مظلوم است و هیچ نهادی، حتی رسانهها هم از او حمایت نمیکنند.
وی ادامه داد: در معرفی کتاب، آموزش و پرورش و رسانهها به ویژه رسانه ملی میتوانند نقش پررنگتری داشته باشند. فقط به این ترتیب است که کتابهایی که از کیفیت بالا برخوردارند به مردم معرفی و با استقبال خوبی روبرو میشوند.
منصور یاقوتی متولد پنجم اسفند 1327، داستاننویس، شاعر و منتقد ادبی است. او از نویسندگان مطرح سبک رئالیسم داستانی در دهههای 40 و 50 ایران است و مجموعه داستانهای «زخم»، «کودکی من» و «مردان فردا» و رمان «بنبست» از آثار شاخص وی به شمار میآیند.
نظر شما