محمداسماعیل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به این که در زمینه تولید کمیک استریپهایی که با فرهنگ ملی و مذهبی ما هماهنگی داشته باشد سرمایهگذاری صحیحی انجام نمیشود، بیان کرد: کارهای این حوزه عموما سرسری گرفته میشوند. معمولا در کار کمیک استریپ لازم است یک تیم کار میکند، ولی من تمام این اثر را از طراحی و رنگ و چیدمان صفحه به تنهایی انجام دادهام زیرا کیفیت مورد نظرم در طراحیها و ایدهها را در کارهای مشابه کمتر میدیدم.
وی درباره انگیزه و ایده شروع این پروژه توضیح داد: شخصیت مختار ثقفی برای من بسیار جذاب است به این دلیل که او یکی از شیعههای راستین مانند مالک اشتر بود. حتی آیت الله بهجت در مورد او میگوید برای مختار سقفی همین بس که انتقام ائمه را گرفت و بخشی از دردهای ائمه را التیام بخشید.
از سریال «مختارنامه» میرباقری متشکرم
محمداسماعیل ادامه داد: از سال 82 طرحزدن و اتود برای این کار را آغاز کردم و تا سال 1389 که سریال مختارنامه پخش شد فقط 40 درصد کار را انجام شده بود. با وجود علاقه مندی به این موضوع، تا پخش شدن این سریال هنوز کار برای من جدّی نبود. من واقعا از آقای میرباقری و عوامل این سریال سپاسگزارم که این داستان را به بهترین شکل ارائه کردند.
وی با بیان اینکه در مطالعه دقیق وقایع زندگی مختار ثقفی از مشورت چند تن از مراجع تقلید و نیز عدّهای از نوادگان مختار سقفی در قم بهره گرفته است، اظهار کرد: به سراغ بازیگران سریال «مختارنامه» آمدم زیرا مردم با شخصیتهای آنها مثلا فریبرز عرب نیا بهعنوان مختار ثقفی، ارتباط برقرار کرده بودند. بنابراین برای شروع شخصیتپردازیهایم انتخاب مناسبی بود و سعی کردم از چهرههای همان سریال کمک بگیرم البته نه همه چهرهها.
صحنههای تخیلی به سبک انیمیشنهای امروزی
این طراح افزود: بیش از هشتاد در صد صحنههای این کمیک استریپ تخیلی است. علاوه بر اینکه در سریال «مختارنامه»، در بخش قیام عاشورا فقط دو شخصیت را نشان داده میشود که من در این کتاب براساس معتبرترین منابعی که در مورد قیام عاشورا وجود دارد مانند کتاب «لهوف»، ماجرای شخصیتهای دیگری را هم افزودهام. شخصیتهایی از قبیل حُر، بلال غلام امام حسین، حضرت علیاکبر و حضرت قمر بنیهاشم، حضرت قاسم و امام حسین(ع).
وی در پایان افزود: این کتاب حدود 200 صفحه و عمده تصاویر به صورت سیاه و سفید و در بخش هایی رنگی کار شده است. از ویژگیهای مهم این کار میتوان به حرفهای بودن طراحیهای آن به لحاظ تکنیکی، استفاده از نمادپردازیها در تصویرگری و اعمال سبکهایی امروزیِ مورد توجه نوجوانان در طراحیِ صحنههای مبارزه و صحنههای تخیلی، اشاره کرد.
این کتاب به ثبت کتابخانه ملی رسیده و در حال حاضر در مرحله مذاکره با ناشران مختلف برای انتشار است.
علیرضا محمد اسماعیل مدرس طراحی و نقاشی، تاکنون 15 جلد کتاب در زمینه آموزش طراحی تالیف کرده است که «1100 طرح انیمیشن»، «کتاب مرجع آموزش شخصیتسازی و حرکتشناسی»، «آموزش طراحی روباتهای مبدل (ترانسفورمرها)»، «آموزش طراحی شخصیت های فکاهی»، «آموزش طراحی مانگای رزمی افسانهای»، «آموزش طراحی شخصیتهای انیمیشن لاکپشتهای نینجا (دو جلد)»، «نقاشی زبان کودک»، «کتاب طراحی حرفهای از چهره برجستگان هنر سینما و موسیقی ایران و جهان»، عناوین برخی از آنها هستند.
نظر شما