برخی از نوجوانان فکر میکنند بعضی از آدمها به دنیا آمدهاند که همیشه غم و غصه بخورند و تنها و بیکس در اتاقشان بنشینند و شب و روز گریه کنند. اگر شما هم اینگونه فکر میکنید خواندن رمانهای «آرمان در جستوجوی دوست» و «راز نقاشیهای مانی» به شما کمک میکند جور دیگری بیندیشید و از زندگیتان لذت ببرید.
اباذری در رمان «آرمان در جستوجوی دوست» به دنبال خلق فضای ذهنی جدید برای نوجوانان است؛ به گونهای که ذهنیت محدود آنها را به فضا و دنیای جدید پیوند دهد. در این کتاب همراه «آرمان» وارد «کژستان» میشویم، شهری که آدمهایی خاص در آن زندگی میکنند و قوانین این شهر با همه شهرها متفاوت است، شهروندان کژستان خجیها و خعیها هستند که در دو قسمت کاملا مجزای این شهر ساکن هستند. اما آرمان سفری را در این شهر آغاز میکند که او را با رازها و مسائل عجیبی در کژستان روبهرو میکند.
«آرمان» پسر نوجوانی است که پدربزرگش شاعر است و همه انتظار دارند که او نیز سبک و سیاق پدربزرگش را در پیش گیرد، درحالی که خواستهها و ایدهآلهای آرمان این نیست و او دنبال راهی برای دستیابی به خواستههایش است.
درواقع این رمان 184 صفحهای به سه گروه از انسانها میپردازد که دو گروه از آنها شامل انسانهای شادِ شاد یا غمگینِ غمگینند که رفتار، شغل و طرز فکر خاصی دارند. در این میان یک دسته از افراد معمولی هم در این جامعه زندگی میکنند که بسیار معمولی فکر و زندگی میکنند و آرمان، سعی دارد خود را از این مرزها رها کند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «فکر کرده بودم که اینجا صفای پاتوق قبلی را نخواهد داشت و مثل نشستن زیر درخت بید هیجانانگیز نیست. اما حالا که همراه دوستهایم وسط این همه کتاب و قفسه هم قد و اندازه نشسته بودم، میدیدم که اشتباه فکر کردهام. توی این کتابها هزارها ماجرا جریان داشت و احساس میکردم دور و برم پر است از غوغا، شور و شادی و هیجان. همین کتابها بودند که من را با دوستی و ماجرا و قرارهای هیجانانگیز و خیلی چیزهای با ارزش دیگر آشنا کرده بودند...»
«راز نقاشیهای مانی» اثر دیگری از این مجموعه است که در آن فاطمه سرمشقی تلاش میکند در قالب 188 صفحه حس و حال مادرانه را نسبت به فرزندش و همچنین رابطه یک دختر را با پدرش به تصویر بکشد. در این رمان پرداختن به احساس انسانها نسبت به یکدیگر همراه با شخصیتهای تخیلی، فضای داستان را برای مخاطب جذاب میکند.
در واقع «راز نقاشیهای مانی» تخیلی سحرکننده است که مخاطب را از زمان و مکان جدا میکند و مسحور در دنیای داستان بر جای میگذارد. خانهای که در این داستان به آن اشاره میشود به گونهای جادویی و پر از موجوداتی است که هرازگاهی خودشان را نشان میدهند و بعد از مدتی غیبشان میزند.
شاید خیلی سالها پیش سیندرلا همراه با مادر ناتنی و خواهرهای ناتنی زشتش در این خانه زندگی میکردهاند. آدمهای قصه رازآلود «راز نقاشی مانی» روزها اسیرند و نمیتوانند جایی بروند اما همین که خورشید غروب میکند آنها هم آزاد میشوند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «آن وقتها که زنده بودم، هیچوقت فکر نمیکردم روحها هم ممکن است، بترسند یا از کاری که کردهاند پشیمان شوند و در عین حال فکر کنند چاره دیگری جز این نداشتهاند. اما حالا خوب میدانم که حتی روحها هم بر سر دوراهی احساسی قرار میگیرند؛ دوراهی که هرکدام را که انتخاب کنند، پشیمان خواهند شد...»
فاطمه سرمشقی متولد سال 1357 کرج است و تالیف کتابهای «فیل کوچولو چکار میکنی»، «آدمک کی زنده شدی»، «شاخهای که همه چیز را دید»، «چه کسی خط و خالها را برداشته است» و «شاه شکمو» را در کارنامهاش دارد.
حمید اباذری نیز سال 1359 متولد شده و پیش از این آثاری مانند «خائن دوجانبه»، «عاشقی با حال و هوای لهیده» را منتشر کرده است.
انتشارات چکه، کتاب «آرمان در جستوجوی دوست» و «راز نقاشیهای مانی»را با شمارگان هزار و صد نسخه و بهای 98 هزار ريال برای هر جلد منتشر کرده است.
نظر شما