یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۴
مهدی محقق: «قیصر» شعر فروش نبود/ صاحبان فضل در وطن خود هم غریبند

دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران درباره قیصر امین پور گفت: قیصر شعر فروش نبود و شخصیتی چند بعدی داشت که برای شناخت او باید همه این ابعاد واکاوی شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، صد و سی و سومین برنامه انجمن مفاخر فرهنگی ایران به بزرگداشت قیصر امین پور اختصاص داشت؛ نشستی که با حضور غلامعلی حداد عادل و شعرخوانی او، و همچنین سخنرانی محمدرضا ترکی، استاد ادبیات دانشگاه تهران، قهرمان سلیمانی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جواد محقق شاعر و نویسنده، علی موسوی گرمارودی شاعر و استاد دانشگاه و همچنین خانواده قیصر امین پور برگزار شد.

محقق محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران در ابتدای این مراسم با بیان این مطلب که آشنایی من با مرحوم امین پور مربوط به سال های پایانی عمر این شاعر است، گفت: من سال‌های سال در دانشگاه تهران تدریس می کردم، اما سال 61 بازنشسته شدم. به همین دلیل بیش از سی سال است که با دانشکده ادبیات دانشگاه تهران ارتباطی ندارم.

این محقق ادبیات با بیان اینکه نام قیصر امین پور را نخستین بار از دانشجویان ادبیات شنیده است، گفت: با این حال همیشه دانشجویان دانشگاه تهران به صورت فوق برنامه و مستمع آزاد به خانه من می‌آمدند و در کلاس های غیر رسمی شرکت می کردند. در این کلاس‌ها بود که برای اولین بار نام استادی را شنیدم که بزرگوار بود و فاضل و دانشجویان از شوکت این عالم دانشمند برایم حرف می‌زدند.

محقق در ادامه به کنجکاوی خود برای شناخت بیشتر قیصر اشاره کرد و گفت: با جمع بندی چیزهایی که از قیصر شنیدم فهمیدم که او شخصیتی چند بعدی است؛ در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران استاد است؛ معلمی به معنای واقعی که نه تنها علم را به دانشجویان منتقل می کرد، بلکه شیوه و سیرت عملی او نیز برای دانشجویانش درس بود.

وی اضافه کرد: قیصر همچنین شاعری شناخته شده بود، و البته نقاشی توانمند، خوشنویس و روزنامه‌نگار که می‌توان درباره همه این‌ها مستقل صحبت کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران در ادامه به آشنایی خود با قیصر پرداخت و گفت: نخستین ارتباط من با قیصر مربوط به حضور او در فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. و البته چیزی که بیش از همه از آن دوران در ذهن من باقی مانده، تواضع و بزرگواری و منش مودبانه اوست و افسوس که آن سرو به ناگاه خمید.

محقق با بیان اینکه مگر چند قیصر در مملکت وجود دارد، از بی‌توجهی به برگزاری مراسم بزرگداشت برای این شاعر و استاد ادبیات انتقاد کرد و گفت: به قول الوالعلاء المعری أُولو الفضلِ، في أوطانهم، غرباءُ، صاحبان فضل در وطن خود هم غریبند.

وی تاکید کرد: قیصر شاعری است که او را شاعر متعهد می‌نامیم. نه شاعر مداحی که برای صله شعر بگوید. او شعر فروش نبود. به قول ناصر خسرو: ای شعر فروشان خراسان بشناسید/ این ژرف سخن‌های مرا گر شعرائید

برگزیده دوره نخست چهره ماندگار فرهنگ کشور با اشاره به استقبال شعر شاعران جوان از اشعار قیصر امین پور گفت: قیصر از گروه شاعرانی است که شعرشان آموزنده است و دارای هیجان و همین شعر مورد استقبال جدی شاعران جوان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها