پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶:۱۹
از تبار شناسی مواجهه حوزه و دانشگاه تا سازگارسازی علوم انسانی با آموزه های اسلامی

«علی بخشی» در کتاب وحدت حوزه و دانشگاه که بر پایه سخنرانی‌های حجت‌الاسلام علیرضا اعرافی تدوین شده است، به مباحثی چون «تعریف، ضرورت و اهداف وحدت حوزه و دانشگاه»، «آسیب‌شناسی وحدت»، «راهبردها و راهکارهای وحدت»، «قلمروهای وحدت حوزه و دانشگاه» و... می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «وحدت حوزه و دانشگاه» در سال 1390 توسط موسسه فرهنگي هنري «اشراق و عرفان» انتشار یافت. علی بخشی، تحقیق و نگارش این اثر را بر محور مصاحبه‌ها و سخنراني‌هاي حجت‌الاسلام اعرافی با موضوع وحدت این دو نهاد علمی ـ حوزه و دانشگاه ـ بر عهده داشته است.
 
این کتاب چهار بخشی با مقدمه حجت‌الاسلام اعرافی آغاز می‌شود. بخش اول با محور «حوزه» شامل چهار فصل است: «تاریخ تطور حوزه‌های علمیه»، «ویژگی‌های تاریخی حوزه‌های شیعه»، «قوت‌ها و فرصت‌های حوزه در دوره معاصر» و «کاستی‌ها و چالش‌های حوزه در روزگار معاصر».
 
در بخش دوم، سیمایی کلی از «دانشگاه» در فصل‌هایی با عنوان «پیشینه، تعریف و عناصر دانشگاه»، «مزیت نظام آموزشی و پژوهش»، «رسالت و وظایف دانشگاه‌ها در ایران» و «اسلامی کردن دانشگاه‌ها» ارائه شده است.
 
دو بخش نخست این اثر، به مثابه مقدمه می‌ماند و با آغاز بخش سوم با عنوان «مواجهه حوزه و دانشگاه» به تنه اصلی کتاب وارد می‌شویم که محقق در آن به «تبار شناسی مواجهه»، «علوم انسانی محور مواجهه»، «امکان سنجی ارتباط بین علوم انسانی و معرفت دینی»، «تعاملات علوم انسانی و دین»، «رویکردها به علوم انسانی دینی یا علم دینی» و «مکانیزم سازگارسازی علوم انسانی با آموزه های اسلامی» می پردازد.
 
«وحدت یا جدایی» حوزه و دانشگاه در بخش چهارم مورد بررسی قرار گرفته است که فصل‌های آن عبارتند‌از: «تعریف، ضرورت و اهداف وحدت حوزه و دانشگاه»، «آسیب‌شناسی وحدت»، «راهبردها و راهکارهای وحدت»، «قلمروهای وحدت حوزه و دانشگاه»، «رویکردهای وحدت حوزه و دانشگاه»، «کامیابی و ناکامی های وحدت» و «منشور ارتباطی و تعاملی حوزه و دانشگاه».
 
چاپ اول کتاب « وحدت حوزه و دانشگاه» در 258 صفحه با شمارگان 2000 نسخه و بهای 40000 ریال توسط موسسه فرهنگي هنري «اشراق و عرفان» چاپ و روانه بازار شد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها