یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸
کتابنامه آثار «شانزدهمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس» منتشر می‌شود

دبیر شانزدهمین جایزه کتاب سال دفاع مقدس از انتشار کتابنامه آثار منتشر شده دفاع مقدس در سال‌های 90 تا 92 خبر داد و گفت: همکاری متولیان این جایزه با «کتابخانه تخصصی جنگ» باعث صرفه‌جویی در زمان شد.

جواد محقق، دبیر علمی شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره همکاری متولیان این جایزه با «کتابخانه تخصصی جنگ» برای بررسی کتاب‌ها گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که مجری جایزه کتاب سال دفاع مقدس است امسال برای نخستین‌بار به جای آن‌که به شیوه مستقل به گردآوری آثار بپردازد، با امضای تفاهم‌نامه‌ای آثار را در محل «کتابخانه تخصصی جنگ» حوزه هنری بررسی کردند. 

محق ادامه داد: در طرح مشارکت با حوزه هنری از آثار موجود در کتابخانه تخصصی جنگ استفاده شد و علاوه بر این با انتشار فراخوانی، کتاب‌هایی که در دسترس نبود نیز جمع اوری شد و این آثار پس از بررسی در اختیار کتابخانه جنگ قرار می گیرند.

دبیر علمی شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس همکاری کتابخانه تخصصی جنگ را با جایزه کتاب‌سال دفاع مقدس اتفاق خوبی دانست که باید از سال‌های گذشته رخ می‌داد و افزود: امیدواریم این همکاری در سال‌های بعد هم ادامه یابد زیرا علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، سبب گسترش ارتباط دو مرکز موضوعی با هم خواهد شد. 

محقق با بیان این‌که بیش از دو‌هزار و 500 اثر در داوری اولیه بررسی شده، ادامه داد: آمار نهایی در این باره در نشست رسانه‌ای در ستاد مرکزی راهیان نور کشور اعلام خواهد شد.

دبیر علمی شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس درباره پرکتاب‌ترین و کم‌کتاب‌ترین شاخه آثار حوزه دفاع مقدس در این دوره گفت: قالب «خاطره» پرکتاب‌ترین، و قالب‌های «نثر ادبی» و «نمایشنامه» کم‌کتاب‌ترین آثار در شانزدهمین دوره جایزه کتاب‌ سال دفاع مقدس بوده‌اند. با نظر داوران 10 درصد آثار به مرحله دوم رسید که با توجه به شمار آثار بررسی شده، حدود 250 اثر به دور دوم داوری راه یافته‌اند.

وی همچنین از انتشار کتابنامه «آثار منتشر شده حوزه دفاع مقدس» خبر داد و گفت: این کتابنامه برای نخستین‌بار است که در حاشیه جایزه کتاب سال دفاع مقدس و به دو صورت دیجیتال و مکتوب منتشر می‌شود. 

محقق از راه‌اندازی سایتی برای «جایزه کتاب سال دفاع مقدس» به عنوان دیگر اقدام تازه برای این جایزه یاد کرد و گفت: امسال نام «جایزه کتاب سال دفاع مقدس» به عنوان نام همیشگی این جایزه اعلام شد و در سایت طراحی شده علاوه بر اطلاعات جایزه شانزدهم، اطلاعاتی درباره دوره‌های برگزار شده نیز ارایه خواهد شد.
 
وی در پاسخ به این سوال که منظور از آثار ترجمه شده در بخش جنبی جایزه کتاب سال دفاع مقدس کدام آثار است؟ توضیح داد: منظور از ترجمه کتاب‌های دفاع مقدسی هستند که به دست مترجم‌های ساکن در دیگر کشور‌ها ترجمه شده باشند. بنابراین در این بخش، آثاری که برخی ناشران داخلی در حوزه ترجمه آثار دفاع مقدس منتشر کرده‌اند، داوری نشدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها