شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
عرفان نظرآهاری از شبی می گوید که نویسندگان دربند، زندان را گشودند/ زندان قصر برای نوجوانان شبیه سازی شد

عرفان نظرآهاری، نویسنده کودک ونوجوان از ویرایش و تنظیم مجموعه «شبی که نویسندگان دربند زندان را گشودند» خبر داد و گفت: این کتاب دارای 10 داستان به همراه یادداشت هایی خواهد بود که خودم به آن اضافه خواهم کرد و از سوی باغ موزه قصر منتشر و در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال در باغ موزه قصر رونمایی خواهد شد و گامی است برای علاقه‌مندکردن کودکان و نوجوانان به بازدید از موزه‌ها.

عرفان نظرآهاری در گفت‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از ویرایش و تنظیم مجموعه «شبی که نویسندگان دربند زندان را گشودند» خبر داد و گفت: در آذر ماه گذشته در برنامه‌ای نمادین، تعدادی از نویسندگان در جهت همراهی با یاد و خاطره زندانیان سیاسی پیش از انقلاب اسلامی در زندان قصر یک شب را در بند سیاسی باغ موزه قصر گذراندند.
 
وی افزود: غلامرضا امامی، سید مهدی غنی، محسن هجری، هادی خورشاهیان، مهدی رجبی، جعفر توزنده جانی، رضا خوشدل راد و ... از جمله نویسندگانی بودند که درطرح هتل زندان حضور داشتند.
 
نظرآهاری تصریح کرد: در این برنامه فضای زندان قصر در زمان پیش از انقلاب شبیه سازی شد و از لباس‌های دوران پهلوی اول برای پوشش زندان بانان استفاده شد. همچنین موسیقی و افکت صدا برای بازسازی فضا در طول شب پخش می‌شد و نامه‌هایی برای آنها فرستاده می‌شد و قرار ملاقات‌هایی هم برایشان هماهنگ می‌شد.
 
وی ادامه داد: این نویسندگان در تمام طول شب فرصت داشتند تا با لمس و درک فضای زندان قصر و همزادپنداری و درک ساعاتی سمبلیک از زندگی قهرمانان سیاسی که در این بندها بوده‌اند، داستانی درباره انقلاب و زندانیان سیاسی پیش از انقلاب اسلامی بنویسند.
 
این نویسنده کودک ونوجوان افزود: این زندانیان در حرکتی نمادین به سالن هواخوری منتقل شدند و زندان‌بانان آزادی آنها را اعلام کردند.
 
وی اظهار کرد: طرح این برنامه از 8 ماه پیش ازاجرا اعلام شده بود و من در این طرح نقش زندان‌بان این زندانیان را داشتم. درواقع این تجربه از چند زاویه دارای اهمیت بود که یکی از آنها ایجاد نوعی کتابخوانی خلاق بود. نویسندگان با حضور در این فضا یک تجربه نو و جدید و خلاقانه به دست آوردند که نتیجه آن افزایش درک و فهم دوره‌ای از تاریخ معاصر ایران بود.
 
نظرآهاری افزود: نویسندگان داوطلب در این برنامه به جای اینکه کتابی را در این باره بخوانند این فرصت را یافتند که کتابی را زندگی کنند و خودشان هم قهرمان داستان خود بودند هم نویسنده و هم خواننده.
 
وی گفت: من در حال حاضر مشغول جمع‌آوری و ویرایش داستان‌های تولید شده در آن شب در قالب یک کتاب هستم. این کتاب دارای 10 داستان به همراه یادداشت‍‌هایی خواهد بود که خودم به آن اضافه خواهم کرد و از سوی باغ موزه قصر منتشر و در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال در این باغ موزه رونمایی خواهد شد. همچنین دست نوشته های این نویسندگان به همراه عکس‌های لحظه‌به لحظه‌ای که از آنها گرفته شده است به دیوار سلول هایشان آویخته خواهد شد.
 
نظر آهاری در پایان گفت: در واقع این طرح گامی بود برای علاقه‌مندکردن کودکان و نوجوانان به بازدید از موزه‌ها. درنظر داریم در مراحل بعدی این امکان برای علاقه‌مندان ایجاد شود که شبی را در این مکان بگذرانند و کتابی را زندگی کنند و با همزاد پنداری با قهرمانان سیاسی زندان قصر به تولید اثری بپردازند.
 
عرفان نظرآهاری، نویسنده و شاعر، در سال ۱۳۵۳ در تهران متولد شد. وی دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی است و تا بحال آثار متعددی از او منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به: «من بیابان همسرم باد»، «دو روز مانده به پایان جهان»، «روی تخته سیاه جهان با گچ نور بنویس»، «در سینه‌ات نهنگی می‌تپد»، «پیامبری از کنار خانه ما رد شد»، «جوانمرد نام دیگر تو»، «من هشتمین آن هفت نفرم» و «چای باطعم خدا» اشاره کرد. کتاب‌های او به زبان انگلیسی، فرانسه، ترکی، کردی، عربی و غیره ترجمه شده است.

وی تا کنون جوایز بسیاری مانند جایزه ادبی پروین اعتصامی، جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه کتاب فصل را از آن خود کرده است. او یکی از نویسندگان کتاب (داستان صلح) است که در کره جنوبی به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها