یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
حسینی‌اشکوری: جنبه تشریفاتی این دوره بزرگداشت حامیان نسخ‌خطی کمتر بود/ دوسالانه شدن چنین آیین‌هایی مطلوب نیست

سیدصادق حسینی‌اشکوری، رئیس مجمع ذخایر اسلامی با برشمردن ویژگی‌های برگزاری آیین حامیان نسخ خطی به صورت سالانه گفت: در این آیین با برخی مسئولان نسخ خطی که دسترسی به آنها در روزهای عادی کمی دشوار است، دیدار کردیم. اگر آیین به شکل دوسالانه برگزار شود، این دیدارها با مشکلاتی همراه می‌شود.

سیدصادق حسینی اشکوری که در بخش وب سایت‌های شخصی یا وابسته به مراکز کوچک و کم‌امکانات بر اساس ابزار ارزیابی کیفیت تارنماها، شایسته‌تقدیر چهاردهمین آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی قرار گرفت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره تفاوت این آیین با سال‌های گذشته گفت: این مراسم نسبت به سال‌های گذشته به نوعی از بهترین‌ها بود. اغلب دست اندرکاران فعال در حوزه نسخ خطی را دور هم جمع کرد و جنبه تشریفاتی آن بسیار کمرنگ بود. البته احساس و برداشت من‌ از این مراسم این گونه است.

استقبال فعالان نسخ خطی از چهاردهمین آئین

رئیس مجمع ذخایر اسلامی افزود: حضور چهره‌های پرتلاش و فعال در عرصه نسخ‌خطی نشان از این دارد که امسال افرادی که در این عرصه مشغول فعالیت هستند، از این آیین استقبال بیشتری کردند. شاید به این دلیل که اطلاع‌رسانی بهتری صورت گرفته بود.

رئیس مجمع ذخایر اسلامی با اشاره به ویژگی‌های چهاردهمین آئین حامیان نسخ خطی عنوان کرد: امسال این آیین رشد بهتری پیدا کرده است، اگرچه قصدم از بیان این صحبت‌ها مقایسه آن با سال‌های گذشته نیست.

حسینی‌اشکوری با اشاره به دلایل شایسته‌تقدیر شدن سایت این موسسه اظهار کرد: گرفتن این جایزه نشان می‌دهد که سایت مجمع ذخایر اسلامی دیده شده است؛ سایتی که از پشتوانه خوبی نیز برخوردار است و در آن از موضوعاتی درباره سنگ قبر تا نسخ‌خطی اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: البته برای تهیه منابع و انعکاس آن در سایت زحمت بسیاری متحمل شدیم به ویژه این‌که در حوزه نسخ خطی فاقد بانک جهانی هستیم اما محتوای سایت موسسه دارای مطالب ارزشمندی است و از این که مطالب این سایت در داوری امتیاز به دست آورده جای سپاسگزاری دارد.

با برگزاری دوسالانه آئین حامیان نسخ خطی، مخالفم

رئیس مجمع ذخایر اسلامی ضمن مخالفت با پیشنهاد دوسالانه شدن آیین بزرگداشت حامیان نسخ‌ خطی بیان کرد: موافق این رویکرد نیستم زیرا ما بسیاری از ارتباطات‌های خود را در حوزه نسخ خطی از این آیین به صورت سالانه می‌گیریم.

حسینی‌اشکوری با آوردن مثالی در سودمندی برگزاری هر ساله آیین بزرگداشت حامیان نسخ‌ خطی عنوان کرد: برای مثال امروز در ملاقات با دوستان دست‌اندرکار نسخ در حوزه فهرست‌نویسی گفت‌وگوهایی انجام دادیم و همچنین به برخی مسئولان که دسترسی به آنها در روزهای عادی کمی دشوار است، در این آیین دیدار کردیم. به نظر بنده یکی از کارکردهای این آیین دور هم جمع کردن متخصصان نسخ خطی است.

درباره مجمع ذخاير اسلامي
  
این مجمع در سال 1355 به کوشش محقق سيداحمد حسيني‌اشكوري تأسيس شد، در گام‌هاي نخست‌ به امر جمع‌آوری و ترجمه متون اصيل اسلامي همت گماشت و اينك نيز بيش از يك دهه است كه اين حركت علمي در پرتو مديريت و تلاش فرزند وی، سيدصادق حسيني‌اشكوري ادامه يافته و در عمل، به احياي فرهنگ كهن در قالب‌هايي مانند جمع‌آوری و احیای نسخ خطي، اسناد و كتاب‌هاي چاپ سنگي و سنگ‌نوشته‌هاي ممالك اسلامي در سایت منعکس شده است.

ارتباط با مؤسسات علمي و فرهنگي، كتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها، تحقيق و توليد ده‌ها اثر به صورت كتاب، نرم‌افزار و پژوهش، نيز شناسايي و فهرست‌نگاری كتابخانه‌هاي واجد نسخه‌هاي خطي و متون كهن در ايران و خارج، از جمله فعاليت‌هاي اين مجمع علمي به شمار مي‌رود. يكي از اقدامات شايسته اين مجمع تهيه بانك ديجيتالي متون كهن است كه مشتمل بر يكصد هزار نسخه خطي، چاپ سنگي، چاپ قديمي،‌ مجلات و روزنامه‌هاي كهن و اسناد و اوراق تاريخي در قالب بيش از سه‌میليون برگ است. در همين راستا، راه‌اندازي پايگاه اينترنتي مجمع ذخاير اسلامي به منظور ارائه الكترونيكي اين گونه آثار ملي و اسلامي، از ديگر اقدامات اين مجمع است كه محتوا و قابليت‌هاي بسيار ارزشمندي را در خود جاي داده و تا كنون به هشت زبان زنده دنيا ترجمه شده است.

* مطالب مرتبط با برگزیدگان چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی را بخوانید:

ابهری
: نسخه خطی منبع علمی است، نه یک شیء در موزه‌ها و سرمایه خانوادگی

مزداپور: دست‌‌نویس‌های خطی مطالعات اوستایی را تغییر می‌دهد/درگذشت ایرج افشار انتشار این اثر را با مشکل مواجه کرد

شکراللهی: تناسب نداشتن نام کتاب با ساختار محتوایی دلیل برگزیده نشدن «دانشنامه مهر و حکاکی»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها