امیرسرتیپ خرّمطوسی: کتابهای ویژه زائران خارجی راهیان نور تدوین شد/ ارایه سه کتاب جامع به زائران ایرانی
امیرسرتیپ خرمطوسی گفت: مرکز جامعهالمصطفی العالمیه بستههای ویژه برای زائران خارجی اردوهای راهیان نور تدارک دیده است. همچنین سه کتاب در قالب بستههای فرهنگی در اختیار زائران ایرانی قرار میگیرد.
جوانان در پی حقیقتند
امیرسرتیپ خرمطوسی، در این نشست، با اشاره به رسالت سنگینی که بر عهده راویان دفاع مقدس است گفت: بدیهی است که نسل جوان کشور ما جذب علم، ارزشهای انسانی و معنویت حقیقی میشود و مال موظف به پیروی رسالت شهیدانیم تا ارزشها را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
سپس امیرسرتیپ محمدحسن حبیبیان، رئیس سازمان حفاظت اطلاعات ارتش، در سخنانی به ماهیت انقلاب اسلامی که داعیه دار فرهنگ و تحولآفرینی است پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ما میخواهد زمینهساز ظهور امام زمان (عج) باشد. این انقلاب، در سطح ملی نظام دینی را در دورهای که تفکرات امپریالیستی و کاپیتالیستی رواج داشت، تاسیس کرد. همچنین نظام ولایی با مثلث امام، امت و مکتب را تشکیل داد. در سطح جهانی نیز شیعه را از حاشیه به متن آورد و حیاتی دوباره به اسلام داد. فهم تازهای از مفاهیم عدالت و آزادی در جهان ارایه شد. مفاهیم بلندی که در طول تاریخ از ارزش تهی شده بودند. بدیهی است زمانی که چنین انقلابی میخواهدحضوری در عرصه هستهای داشته باشد، این حضور، برای جهان سرمایهداری تهدید تلقی شود.
وی با بیان اینکه خلق ارزشها در جنگ تحمیلی از اهمیت ویژهای برخوردار بود افزود: این ارزشها در دوران دشوار جنگ خلق شدند، بنابراین، ماندگار خواهند بود. اما چگونه باید چنین ارزشهایی را حفظ و معرفی کرد؟
ضرورت ارایه کتابهای جامع به راویان
رئیس سازمان حفاظت اطلاعات ارتش از هویتزادیی، ترویج نظریه مقاومت، جلوگیری از مصادره انقلاب اسلامی، انجام کار خالصانه و بیان زیبای مطالب، به عنوان وظایف راویان یاد کرد و گفت: خوب است تلاشهایی برای ارایه اطلاعات مفید و جامع به راویان در قالب کتاب و نرمافزارهای مختلف شود تا تمام جنبههای یک عملیات از زبان راوی برای مخاطبان بیان شود. گاهی راویان فقط از زاویه نگاه نیرویی که در آن خدمت کردهاند مثل نیروی زمینی، یا نیروی هوایی یا... به عملیاتها میپردازند. در حالی که برای نمونه میدانیم هیچ عملیاتی بدون همراهی هوانیروز به انجام نمیرسید.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش حفاظت اطلاعات در دفاع مقدس و اجازه ندادن تهیه تصویر از عملیاتها در آن زمان اشاره کرد و گفت: درست است که تصویربرداری محدودیتهایی در ارایه اسناد به وجود آورده است اما در آن زمان، مانع افشا شدن عملیاتها میشد. اکنون سازمان حفاظت اطلاعات ارتش آمادگی ارایه اسناد به محققان و نویسندگان را برای نهادینه کردن فرهنگ دفاع مقدس دارد.
اهمیت تولید ارزش و پرهیز از نمایش چهره آرمانی
امیر سرتیپ کیومرث حیدری، دیگر سخنران این آیین بود. وی به نقش زبان راویان در ذهن مخاطبان پرداخت و اظهار کرد: معتقدم تولید ارزشها هم باید از سوی راویان دفاع مقدس مورد توجه قرار گیرد. ما ماموریت فرهنگی داریم و شناخت از هدفمان در انتقال پیامها بسیار مهم است. باید بکوشید نکاتی اثرگذار به مخاطب ارایه دهید.
وی با اشاره به مطالعهای که جوانان حاضر در راهیان نور در زمینه دفاع مقدس دارند، افزود: جوانان، علاوه بر کتابها، به منابع اطلاعاتی دیگری هم دسترسی دارند و ذهن آنها خالی نیست که بخواهیم گفته ما را به سرعت بپذیرند. آنها گفتههای راویان را با رسوبات ذهنی خود منطبق میکنند و مدام سوال میپرسند تا بدانند چه دریافتی صحت دارد. نمیتوان به آنها پرخاش کرد. باید اطلاعات صحیح و مبتنی بر واقعیات ارایه داد. این هنر شما راویان است که آگاهی درستی به مخاطبان خود بدهید. نحوه ارتباط با مخاطب گاهی با یک کتاب یا زبان خوب میتواند ارتقاء یابد.
جانشین نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر معرفی واقعگرایانه از شهیدان برای جوانان و نوجوانان تاکید کرد و گفت: شخصیت شهیدان نباید به گونهای در کتابها و فیلمها ترسیم شود که آنها به دیده حسرت به شهیدان بنگرند. این معرفی باید به گونهای باشد که جوانها بدانند شهیدان توانستند با تکیه بر ولایت، بهترین شناخت را در زمان خود داشته باشند و بهترین تصمیم را بگیرند.
نگاه تکبُعدی جفاست
در حاشیه این مراسم، نشست رسانهای با خبرنگاران برگزار شد. امیرسرتیپ خرمطوسی در این بخش گفت: نمیتوان به دفاع مقدس از یک ساحت نگاه کرد. اگر بخواهیم معارف دفاع مقدس را به جامعه منتقل کنیم باید پوسته، لایه و هسته آن را واکاوی کنیم. این جفاست که راویان حاضر در نیرویی خاصی، دفاع مقدس را فقط از زاویه حضور همان نیرو روایت کنند.
جانشین ستاد مشترک ارتش درباره این گردهمایی نیز توضیح داد: گرهمایی نخست راویان ارتش سال گذشته در قم برگزار شد. این 150راوی نقش محوری دارند و راویان همکار هم خواهند داشت. اقدامی که تازهای که دو سال از آن در برنامههای راهیان نور ارتش اجرا میشود، اردوی راهیان نور دریایی است که با استقبال مواجه شده است.
وی در پاسخ به این سوال ایبنا که با توجه به تاکید شما بر تکبعدی ندین دفاع مقدس، آیا به راویان کتابهای آموزشی جامع ارایه شده است؟ یکی از برکات جلسههای این چنینی، توجیه راویان برای همین منظور است. هیات معارف جنگ شهید صیاد شیرازی، به تازگی کتابی را تالیف کرده که تمامی عملیاتها را به طور کامل تشریح و نقش تمام رزمندگان را هم در پیشبرد عملیاتها ذکر کرده است. در دوران دفاع مقدس، در ارتش، سپاه و ... مجموعهای از نیروها پای کار بودهاند. مهم است که در روایت دفاع مقدس، عنصری از قلم نیفتد.
امیرسرتیپ خرمطوسی همچنین در توضیح به این سوال ایبنا که آیا برای بازدیدکنندگان خارجی هم کتاب ویژهای درنظر گرفتهاید؟ گفت: ستاد شهید صیاد شیرازی پذیرای میهمانان خارجی است. مرکز جامعهالمصطفی العالمیه در قم، از سوی ارتش و سپاه عهدهدار تدوین کتابها و آمادهسازی بستههای فرهنگی ویژه برای دیدارکنندگان غیر ایرانی است.
امیرسرتیپ ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش هم در این بخش با اشاره به اهمیت مکان، اسناد و راویان دفاع مقدس گفت: رکن راوی و بازگوی وقایع دوران دفاع مقدس اهمیت ویژهتری دارد تا مانع تحریف و فراموشی نشوند. به طور کل، 250 راوی ارتشی در راهیان نور، عملیاتهای ارتش را روایت میکنند که شماری از آنها هم که از گروه جوانان ارتشی هستند، به دقت آموزش میبینند.
وی با بیان اینکه امسال برای نخستینبار خدمات فضای مجازی هم به زائران ارایه میشود، گفت: در ارایه بسههای فرهنگی کوشیدهایم هر بسته را به تناسب گروه بازدید کننده در اختیار افراد قرار دهیم. برای کودکان، دانشجویان و مسافران خانوادگی بستههای فرهنگی ویژهای تدارک دیدهایم. در قالب بستههای فرهنگی کتابهای «راهیان نور در کلام رهبری»، «معارف جنگ» و «نقش ارتش ج. ا. ایران در هشت سال دفاع مقدس» ارایه خواهد شد. هدف ما بیان وقایع از زاویه مستندات است که در این کتابها نقش همه گروهها را دیدهایم. از راویان هم خواستهایم از بیان سخنانی که وحدت را خدشهدار میکنند بپرهیزند
نظر شما